Blog

Jurnalul călătoriilor şi activităţilor Familiei Hai Hui

Magie pură prin ochi de copil în Magic Kingdom, Disney World Orlando

19 octombrie 2018
Parcuri de distractie

Distribuie articolul

Prima dată când am vizitat Magic Kingdom (din Disneyland Paris) mă comportam precum un copil vrăjit, deși aveam 21 de ani. Faptul că ajunsesem la Disneyland era visul oricărui copil și tânăr, al cărui singur concept de parc de distracție cunoscut era Orășelul Copiilor din București, cu Casa Groazei, rollercoster-ul de pe vremea părinților mei, tagadaua și lanțurile imense în care te învârteai până ți se făcea rău.

Diferența între Orășelul Copiilor și Disneyland Paris este imensă, nu mai vorbim despre Disney World Orlando! Nu suportă comparație nici măcar parcul din Paris cu cele ce fac parte din lumea Disney din Orlando, căci sunt total diferite.

În 2008 am vizitat pe fugă Magic Kingdom din Orlando și mi-am făcut o promisiune: voi reveni la renumitele parcuri de distracție cu copiii mei, la momentul acela Ionuț fiind la nivel de concepție și Andrei nicăieri în planurile noastre.

 

Magic Kingdom

 

M-am ținut de promisiune în 2015, când copiii erau suficient de mari să se bucure și să li se permită accesul în ride-uri, am vizitat parcurile de două ori (în Iunie și în Noiembrie) împreună cu un Ionuț de 7 ani și Andrei de 5 ani, anul acesta revenind pentru a treia oară în Orlando, în August, pentru o vizită amănunțită, în urma căreia au rezultat articole documentate și informații utile care v-ar putea ajuta să planificați o escapadă în Orlando, SUA, împreună cu copiii și / sau partenerul vostru.

Magic Kingdom

 

Magic Kingdom, Disney World Orlando

 

Magic Kingdom, unul din cele patru parcuri de distracție parte din Walt Disney World® Resort, Orlando, Florida, cuprinde șase zone tematice, fiecare cu farmecul ei:  Main Street, U.S.A., Adventureland, Frontierland, Liberty Square, Fantasyland, Tomorrowland.

 

Magic Kingdom

 

Celelalte parcuri pe care le-am vizitat, din același concern, sunt: Epcot, Disney’s Hollywood Studios și Animal Kingdom, alături de două parcuri acvatice, Typhoon Lagoon și Blizzard Beach. Le voi descrie în articole separate, cantitatea de informații și frumusețea fiecăruia mă obligă să povestesc despre fiecare în parte.

 

 

MAIN STREET, U.S.A., Magic Kindom

 

Magic Kingdom

 

Gazdă a numeroase magazine de suveniruri, cafenele, a stației de tren care face legătură între intrarea în parc, Frontierland și Fantasyland, a oficiului de relații cu clienții, photo shop, strada principală de la intrarea în Magic Kingdom este locul de întâlnire al personajelor Disney în evenimentele gen paradă sau spectacol, ce au loc zilnic, după un anumit program:

 

Ora 08.55 am: Let the Magic Begin!

Spectacolul zilnic de deschidere are loc la 8.55 dimineața și durează 5 minute, timp în care Mickey Mouse și gașca ne dau înviorarea.

 

Magic Kingdom

 

Ora 2.00 pm: Disney Festival of Fantasy Parade (12 minute)

Un tribut adus poveștilor din Fantasyland, cu apariții ale prințeselor Disney (Cenușăreasa, Belle, Tiana, Elsa și Anna), Flynn Ryder și Rapunzel, Ariel și un car alegoric inspirat din „The little mermaid”, Peter Pan, Wendy și Căpitanul Hook, Merida din Brave, Mickey și Minnie într-un balon cu aer cald, urmat de o succesiune de alte personaje Disney, de la Pinocchio la Albă ca Zăpada.

Magic Kingdom

 

Ora 08.55 pm: Happily Ever After (18 minute)

Un spectacol nocturn prezentat de PANDORA® Jewelry, cu artificii, lasere și proiectii luminoase, inspirate din filme Disney iubite de cei mici, precum: Aladdin, Big Hero Six, Brave, Frozen, The Hunchback of Notre Dame, The Incredibles, The Lion King, The Little Mermaid, Moana, Mulan, Tarzan, The Princess and the Frog, Toy Story, Up, WALL-E, Wreck-It Ralph, Zootopia.

 

Magic Kingdom

 

Ora 09.45 pm: Once Upon A Time (14 minute)

Spectacolul de închidere a fiecărei zile în Magic Kingdom, cu proiecții luminoase pe suprafața castelului Cenușăresei inspirate din filme ce încep cu „A fost odată…”, precum Cenușăreasa, Peter Pan, Regatul de Gheață, Alice în Țara Minunilor și Frumoasa și Bestia.

 

Magic Kingdom

 

 

ADVENTURELAND, Magic Kingdom

 

Magic Kingdom

 

Pirates of the Carribean

Nu ai cum să nu cânți imnul clasic al piraților, „Yo Ho, Yo Ho (A Pirate’s Life for Me)”, ce se aude în difuzoare pe măsură ce treci prin această atracție, mai ales dacă ești fan al filmelor cu același nume, așa cum suntem noi patru.

Magic Kingdom

Într-o fortăreață spaniolă ne îmbarcam pe o barjă mică pentru o aventură pe mare. Trecem printr-o grotă înfricoșătoare, prin catacombele fantastice ale piraților capturați și ne învârtim pe lângă o mică cascadă către epoca de aur a pirateriei.

Trecem, fără să ne dăm seama, pe lângă grota piraților, un fort, un oraș în flăcări, dar și pe lângă temnița unde pirații încearcă să momească un cățel să le aducă cheile ca să evadeze.

Magic Kingdom

Oamenii morți nu spun povești, într-adevăr!

 

Jungle Cruise

Ne afundăm într-o junglă tropicală uitată, cu acoperișuri de plasă suspendate, cutii de lemn și felinare din lemn și ne îmbarcam pentru o călătorie de 10 minute, pe un vapor cu baldachin, într-o aventură  condusă de un căpitan viteaz prin unele dintre cele mai periculoase râuri din lume:

Magic Kingdom

• Amazonul din America de Sud
Trecem printr-un baldachin de copaci verzi și orhidee înflorite, unde fluturii giganți zboară peste cascade.

• Congo african
Mergem într-un sit abandonat Pygmy, ne confruntăm cu un python masiv și fugim din calea unei tabere capturate de gorile curioase.

Magic Kingdom

• Râul Nil
Elefanți care se scaldă, hipopotami furioși și lei flămânzi.

Magic Kingdom

• Râul Mekong
Explorăm un altar vechi, care găzduiește babuini, cobre și alte creaturi sălbatice.

Magic Kingdom

 

 

FRONTIERLAND, Magic Kingdom

 

Magic Kingdom

 

Big Thunder Mountain Railroad

Rollercoaster-ul proiectat pentru întreaga familie ne poartă cu ajutorul unui tren de mină printr-un oraș bântuit al minerilor căutători de aur. Înălțime minimă: 40 inch (102 cm)

 

 

Magic Kingdom

Legenda spune că o forță supranaturală locuiește în munți. Când aurul a fost descoperit pentru prima dată în anii 1850, a fost înființată o companie minieră. Dar curând au început să apară lucruri ciudate. Minerii au auzit sunete fantomatice, surpările peșterilor au devenit frecvente și echipamentul a eșuat în mod misterios. Trenurile porneau și se deplasau prin mină și în jurul muntelui fără conductor! Zice-se că mina era bântuită, iar Big Thunder a devenit un alt oraș fantomă.

Magic Kingdom

Magic Kingdom

 

Splash Mountain

O plimbare (udă) într-un buștean, cu melodii din clasicul film Disney „Song of the South”, prin peșteri stâncoase, mlaștini sau pajiști verzi, alături de iepurele Br’er. 

Înălțime minimă: 40 inch (102 cm), water ride.

Magic Kingdom

 

Tip: așezați-vă în partea din spate a bușteanului, veți fi stropiți mai puțin; cei din față au luat-o grav!

 

Magic Kingdom

 

 

LIBERTY SQUARE, Magic Kingdom

 

The Hall of Presidents

Pășim în teatrul principal cu 700 de locuri, găzduind 3 ecrane de proiecție masive. Pe măsură ce luminile se estompează, ne bucurăm de un film original, dezvoltat de un istoric câștigător al Premiului Pulitzer, relatând povestea celor 44 de bărbați care au servit ca președinte american, într-o emisiune Audio-Animatronics care urmărește istoria dramatică a Statelor Unite ale Americii.

Magic Kingdom

The Haunted Mansion

Mergem într-o casă bântuită, casă pentru fantome, spiriduși și surprize supranaturale. Atracția nu are limită de vârstă, însă poate fi puțin înfricoșătoare  pentru copii mici. Andrei a refuzat să intre, însă Ionuț s-a distrat pe cinste cu Florin.

Magic Kingdom

 

 

FANTASYLAND, Magic Kingdom

 

Magic Kingdom

 

Castelul Cenușăresei (Cinderella Castle)

Imaginea emblemă a Walt Disney World, castelul magic al Cenușăresei se vede din orice punct al parcului Magic Kingdom ai fi, datorită înălțimii de 58 metri (189 feet).

Cu turnuri înalte, turnulețe ornamentate și acoperișuri de culoare albastru-regal, castelul invocă atât magia și misterul castelelor din lumea reală, cum ar fi Fontainebleau și Versailles, cât și palatele fictive, precum cel prezentat în filmul de animație clasic al lui Disney.

 

Magic Kingdom

 

Arhitectura castelului, dar și peisagistica din jurul lui oferă oportunități perfecte de imortalizare a amintirilor în imagini, din aproape orice unghi ai privi.

În interiorul coridorului principal al castelului, 5 picturi murale realizate manual, care conțin aur și argint de 14 carate, plus peste un milion de bucăți de sticlă în 500 de culori diferite, spun povestea clasică a Cenușăresei.

 

Magic Kingdom

 

Peste 16 milioane de lumini colorate luminează castelul când soarele apune, iar în timpul spectacolelor de focuri de artificii, lumina și muzica se unesc pentru a crea un cadru plin de magie.

 

Magic Kingdom

 

 

It’s a small world

Pe măsură ce navigăm într-o bărcuță joasă, tema atracției „este o lume mică” este cântată cu drag de copiii lumii în limbile lor materne – inclusiv franceză, italiană, japoneză, spaniolă și engleză. În ciuda schimbării limbajului, frații Sherman  au ajuns la concluzia că o singură temă muzicală a fost modul de a aduce cântecul împreună, întărind astfel mesajul mai larg al atracției legate de unitatea culturală și armonie.

Magic Kingdom

 

Magic Kingdom

 

Seven Dwarfs Mine Train

Fluierăm și noi un vesel „Heigh-Ho” și retrăim o parte din magia de la Albă ca Zăpada și cei Șapte Pitici la bordul unui cărucior de mină cu viteză mai mare decât te-ai aștepta. Înălțime minimă: 38 inch (97 cm)

Magic Kingdom

Cât am stat la coadă, copiii și-au făcut de lucru pe lângă ustensilele piticilor, cufărul și butoaiele cu pietre prețioase.

Magic Kingdom

Ne îmbarcăm în trenulețul minei și urmăm o traiectorie prin Pădurea Fermecată și într-un tunel vechi al unui munte stâncos.

Magic Kingdom

 

 

TOMORROWLAND, Magic Kingdom

 

Magic Kingdom

Magic Kingdom

Magic Kingdom

 

Space Mountain

Într-un doc de lansare futurist, ne îmbarcăm la bordul unui vehicul în formă de rachetă și ne pregătim pentru un zbor în spațiu.

Când toate sistemele sunt „Go”, urcăm printr-un tunel energetic care pulsează cu lumini intermitente pe un munte înalt de 50 de metri, doar ca să coboram apoi (rapid) printre stele și sateliți, comete și meteori.

Înălțime minimă: 44 inch (112 cm)

Magic Kingdom

 

 

Tomorrowland Speedway

Urcăm la bordul unei mașini de cursă (bine, două, că fiecare băiat a vrut să conducă propria mașină), pe un circuit menit să semene cu Indianapolis Motor Speedway.

Înălțime minimă: 32 inch (81 cm)

Magic Kingdom

 

Magic Kingdom

 

În tot parcul întâlnești o mulțime de personaje cu care te poți fotografia, în locuri prestabilite (să îți iei de la intrare ghidul actual cu orele întâlnirilor și spectacolelor – Times Guide), printre care Alice în Țara Minunilor, Buzz Lightyear, Ariel, Jasmine sau Aladdin, Cenușăreasa, Merida, Peter Pan, Rapunzel, Clopotica, Winnie de Plus și Tigrul, dar și toți prietenii lui Mickey (Minnie, Donald, Daisy sau Goofy).

 

Magic Kingdom

 

Dacă vreți să vă odihniți sau răcoriți un pic, puteți intra la unul din spectacolele interactive sau 3D din parc:

The Muppets Present…Great Moments in American History – în Liberty Square (spectacole la 

Mickey’s PhilharMagic – în Fantasyland, un concert 3D cu Donald Duck, ce trece prin cântece celebre din filmele de animație Disney, precum:

  • “Be Our Guest” din Beauty and the Beast
  • “Part of Your World” din The Little Mermaid
  • “I Just Can’t Wait To Be King” din The Lion King
  • “You Can Fly” din Peter Pan
  • “A Whole New World” din Aladdin

 

Magic Kingdom

 

Zonele amenajate superb, atracțiile decorate în fiecare temă, tonetele cu snack-uri sau suveniruri de tot felul, familii întregi pe fața cărora se vede magia locului, copii cu guri până la urechi, fascinați și extrem de fericiți să își întâlnească eroii, toate astea le simți, cu adevărat, acolo și îți rămân întipărite adânc în minte și în suflet, indiferent de vârsta din buletin.

 

Magic Kingdom

 

Urmărește articolele viitoare despre Animal Kingdom și despre Universal Orlando Resort, un alt concern de distracție care cuprinde parcurile de distracție Universal Studios, Universal Islands of Adventure, parcul acvatic nou deschis Volcano Bay, promenada Universal City Walk, dar și o mulțime de hoteluri tematice (noi am stat în 2015 la Hard Rock Hotel, iar în 2018 am inaugurat Hotel Aventura, care s-a deschis cu 1 săptămână înainte să ajungem noi să le fim oaspeți).

 

Citește și:

Călătorim în jurul globului, sub mare, în spațiul cosmic … și dincolo, în Epcot!

Disney’s Hollywood Studios sau o incursiune în lumea filmelor, televiziunii, muzicii și teatrului

Voi centraliza câteva sfaturi utile într-un articol general despre Walt Disney World® Resort, Orlando, Florida, cu informații detaliate despre biletele de intrare, FastPass+, brățările Magic Band, prețuri la mâncare, băuturi și suveniruri în parcuri, etc. Acestea se aplică tuturor parcurilor Disney din concern.

 

Mult mai multe fotografii interesante găsești in galeria foto de mai jos.

 

Magic Kingdom

Să ne citim cu drag, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, contul de Instagram şi să dai share articolului, dacă ţi-a plăcut, desigur!

Galerie foto

Distribuie articolul

Comentarii