Blog

Jurnalul călătoriilor şi activităţilor Familiei Hai Hui

Bay or Bust: Ce poți face și vizita in San Francisco, California

30 septembrie 2019
Destinaţii

Distribuie articolul

Parte din pachetul asigurat de US Travel Association şi partenerii săi în cadrul IPW  Trade Show 2019 (cel mai mare eveniment în turism din Statele Unite, la care am participat ca jurnalişti acreditaţi în Iunie 2019) a fost un Post-FAM Tour (un tur post-eveniment, de familiarizare cu statul în care se desfăşoară evenimentul).

Între zeci de tururi organizate de Visit California împreună cu oficiile regionale de turism, ne-a atras atenţia Bay or Bust, un tur care ne duce la San Francisco, Oakland şi Santa Cruz.  Ne-am înregistrat rapid, pentru că locurile sunt limitate şi am aşteptat cu nerăbdare turul, deşi în timpul IPW nu ne-am plictisit deloc!

 

California este absolut senzaţională, apusurile sale cu tente violet sau roz sunt renumite, oraşele mari de pe coastă (Los Angeles, San Diego, San Francisco) sunt imposibil de explorat într-o săptămână fiecare, atât de multe atracţii turistice sunt în fiecare!

 

 

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Wind in my hair, sunrays on my face, blue water and breezy feeling. This is how a cool #postfam tour begins!

O postare distribuită de Alina and co 🇷🇴 Family Travels (@familiahaihui) pe

 

Voi povesti despre scurta noastră oprire în Los Angeles (înainte de a veni în Anaheim pentru IPW) într-un articol separat. Acum mi-am propus doar să vă duc cu mine, înapoi, pe coasta Americii de Vest a Americii de Nord, în minunatul tur de presă organizat de Visit California pentru circa 25 de persoane (jurnalişti şi buyeri din toată lumea).

 

 

Prima oprire: Ce poţi face şi vedea în San Francisco?

 

 

Cunoscut precum „City by the Bay”, San Francisco este un oraş cosmopolit, dar plin de referiri istorice (prin arhitectura clădirilor în stil Victorian), atracţii turistice faimoase (cine nu a văzut prin filme sau nu a auzit despre faimosul Golden Gate Bridge?), restaurante renumite şi privelişti care îţi taie respiraţia.

Deşi programul iniţial pentru care optasem prevedea două nopţi de cazare la San Francisco,  organizatorii l-au modificat şi nu am putut sta decât o singură noapte şi o zi în oraş, motiv pentru care am fost un pic dezamăgiţi şi nu am simţit / văzut oraşul la potenţialul lui maxim.

 

San Francisco

 

 

Fac un top al atracţiilor experimentate de noi în timpul scurt petrecut acolo, în ordinea preferinţelor personale:

 

 

Nu poţi rata simbolul oraşului San Francisco – GOLDEN GATE BRIDGE!

 

Știați că Golden Gate este atracţia turistică numărul #1 pe toate listele turiştilor în San Francisco?

Fun fact: Podul Golden Gate a pierdut cca 7.500 de tone (în greutate) de când s-a deschis în 1937.
Se estimează că 5.000 – 10.000 de galoane de vopsea sunt folosite pentru a vopsi podul Golden Gate în fiecare an.
Trei bebeluși s-au născut pe podul Golden Gate. Toți au fost băieți.

Orange Internaţional a fost desemnată să fie culoarea podului, deoarece oferea vizibilitate în ceața pentru nave și era o culoare care se potrivea în mod natural cu amplasamentul podului și cu zona de teren înconjurătoare.

 

San Francisco

 

Podul a fost închis doar de trei ori din cauza vremii de când a fost construit, din cauza vânturilor mari care băteau în rafale de peste 70 de mile pe oră. A mai fost închis pentru vizitele demnitarilor Franklin D. Roosevelt și Charles de Gaulle din Franța, dar și la aniversările de 50 și 75 de ani.

Mai multe informaţii despre Podul Golden Gate, cum să ajungi acolo, care sunt cele mai potrivite ore şi locuri pentru a face fotografii memorabile cu el, găsiţi direct pe site-ul San Francisco Travel: https://www.sftravel.com/golden-gate-bridge.

 

San Francisco

 

 

San Francisco

 

 

Vizitează ALCATRAZ – una din cele mai renumite închisori din lume!

 

Ne-am îmbarcat de lângă Pier #41 pe un vapor din flota Red and White Fleet, San Francisco Cruises, într-o croazieră până la Podul Golden Gate Bridge, motiv pentru care am văzut atracţia din mai multe unghiuri.

 

San Francisco

 

Ce mi s-a părut, însă, super interesant, este cum au transformat ei o veche şi renumită închisoare într-o atracţie turistică vizitată de mii de turişti zilnic. Am trecut în croaziera noastră pe lângă Alcatraz, am observat că sunt bărci care fac excursii până pe insulă, iar aceasta se poate vizita (www.alcatrazcruises.com).

 

San Francisco

 

Construită iniţial ca locul primului far de pe coasta Pacificului, a fost transformată rapid în închisoare federală între anii 1934 – 1963, „gazdă” a celebrilor Al Capone sau George „Machine Gun” Kelly. În 1963 ultimii deţinuţi au fost transferaţi pe partea continentală şi închisoare a fost părăsită, face parte în prezent din Golden Gate Naţional Recreation Area.

 

San Francisco

 

San Francisco

 

Clădirea principală a închisorii, cu celulele, gratiile de metal, sala de mese şi „găurile negre” unde erau ţinuţi deţinuţii recalcitranţi, rezista peste timp şi pot fi vizitate.

Red and White Fleet, San Francisco Cruises, cu care am făcut noi croazieră de o oră, este cea mai veche companie care operează croaziere în Golful San Francisco, încă din 1915; tururile preferate de turişti sunt California Sunset Cruise, Golden Gate Bay Cruise şi Bridge 2 Bridge Cruise, cu audio tour în 16 limbi internaţionale.

Au între 8 – 12 croaziere zilnic, începând cu ora 10.00, croazieră durează 1 oră şi costă $34 / adult (peste 18 ani) şi $25 / copil (5 – 17 ani).

Mai multe informaţii găsiţi aici: https://redandwhite.com/bay-cruises/

 

San Francisco

 

 

Explorează FISHERMAN’S WHARF în San Francisco!

 

 

Bărci de pescuit de toate felurile şi mărimile, magazine de suveniruri și nave istorice, lei de mare care lenevesc la soare, standuri de fructe de mare și restaurante de lanţ (Bubba Gump, Hard Rock Cafe), divertisment în familie și brutării care fac pâine din faimosul aluat sourdough, de toate găseşti în Fisherman’s Wharf San Francisco…

 

San Francisco

 

San Francisco

 

San Francisco

 

Cheile cele mai renumite şi asaltate de turişti sunt Pier #39 şi Pier #41. Este punct de plecare pentru tururile care fac croaziere şi legătura între San Francisco Bay şi Alcatraz (The Rock) sau Angel Island.

Situat de-a lungul istoricului Waterfront de la Beach Street și The Embarcardero din Fisherman’s Wharf, PIER 39 oferă imaginea de fundal perfectă pentru fotografii ca nişte vederi, cu Golden Gate și Bay Bridge, Alcatraz, Angel Island și linia de clădiri a orașului.

 

 

Aici poţi găsi atracţii precum Acvariul (Aquarium of the Bay), Madame Tussauds sau San Francisco Dungeon.

 

San Francisco

 

San Francisco

 

 

Plimbă-te cu un tramvai istoric (CABLE CAR), vizitează CALIFORNIA ACADEMY OF SCIENCES şi coboară într-o plimbare lejeră pe strada Lombard!

 

 

Aceste tramvaie au fost numite un reper istoric național în 1964. Recondiționate și echipate cu sine noi, cabluri, viraje și utilaje de propulsie prin cablu, funcționează la fel cum au făcut la 2 august 1873, când Andrew S. Hallidie a ghidat prima mașină.

Agenția de Transport Municipal din San Francisco (SFMTA) rulează trei linii de tramvai pe cablu:

Powell-Hyde (de la Hallidie Plaza până la Fisherman’s Wharf, prin Powell și Hyde Streets.)
Powell-Mason (de la Hallidie Plaza la Fisherman’s Wharf, prin Powell și Mason Streets.)
California Street (de la Market Street la Van Ness Avenue prin California Street.)

 

San Francisco

 

San Francisco

 

California Academy of Sciences a fost o surpriză plăcută, pentru că aici poţi vizita un acvariu, un planetariu, un muzeu de istorie naturală şi o expoziţie a pădurii tropicale (Osher Rainforest), toate sub acelaşi acoperiş. Programul de vizită şi mai multe informaţii puteţi găsi pe pagina lor – Cal Academy.

 

San Francisco

 

San Francisco

 

San Francisco

 

 

Plimbă-te prin CHINATOWN!

 

Unul dintre cele mai vechi cartiere Chinatown din State, te aşteaptă dincolo de iconica Poartă a Dragonului, cu un labirint plin de străzi și alei întortocheate, restaurante tradiționale, brutării, magazine de suveniruri și baruri de karaoke, temple decorate specific, inclusiv reperul Tien How, precum și Muzeul Societății Istorice Chineze din America.

 

San Francisco

 

San Francisco

 

 

Dincolo de programul încărcat, am rămas cu dorinţa de a reveni în San Francisco pentru a explora oraşul pe îndelete, a admira arhitectura caselor în stil victorian, a păşi pe Golden Gate şi a gusta un clam chowder local!

 

Vizita noastră a fost organizată și sponsorizata de Visit California şi San Francisco Travel, însă opiniile şi topul alcătuit în articol ne aparţin în totalitate, ca urmare a experienței personale.

 

San Francisco

 

Din San Francisco ne îmbarcăm pe un ferry care ne duce către Oakland, un oraş absolut încântător şi mult mai ieftin decât San Francisco, la doar 50 de minute cu ferry depărtare! Sper să vă conving să faceţi măcar o excursie de o zi din San Francisco în Oakland, nu veţi regreta!

 

Să ne citim cu drag, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, grupul Călătorii cu copii, contul de Instagram şi să dai share articolului, dacă ţi-a plăcut, desigur!

Galerie foto

Distribuie articolul

Comentarii