Blog

Jurnalul călătoriilor şi activităţilor Familiei Hai Hui

Bay or Bust: Oakland, o bijuterie ascunsă lângă San Francisco

1 octombrie 2019
Destinaţii

Distribuie articolul

Eram aşa de dezamăgiţi şi supăraţi că ni s-a modificat programul la San Francisco, că abia așteptam partea de Oakland! În loc să vizităm ce fusese iniţial planificat în program (Exploratorium sau SFMOMA) ne-au plimbat vreo 3 ore în Chinatown, în loc să ne ducă printr-un tur culinar în San Francisco, ne-au parcat la Pier #39 şi ne-au dat întâlnire doar la ora la care pleca ferry spre Oakland (Taste your way through SF on a 2-3 hour Food Tour!… ce glumă bună!).

Nervoşi şi bosumflați rău (vă imaginaţi că abia aşteptam să descoperim SanFran şi ei ne-au modificat programul şi vizitele că abia am reuşit să ajungem să vedem cele 5 atracţii menţionate în articolul anterior), ne-am urcat pe ferry boat-ul care urma să ne ducă în Oakland.

 

Programul planificat de biroul VISIT OAKLAND şi eforturile echipei locale au mai şters din dezamăgirea iniţială, oamenii simpatici de la Visit Oakland (în special dedicata Rhanee Palma – VP of Sales and Services şi Rex Maxion – Sales Manager) au fost atât de prietenoşi şi profesionişti, încât ne-au „vândut” destinaţia foarte bine.

Go Warriors!

 

Oakland

Oakland

Nici nu am fost greu de convins că Oakland este o destinaţie minunată pentru cei care vor să exploreze cu adevărat California, foarte aproape de San Francisco (încât poţi face o excursie de o zi, măcar!), o destinaţie care oferă relaxare, distracţie, cultură şi bucătărie nemaipomenită, toate la un loc!

 

Gazdă primitoare pentru două nopţi în Oakland ne-a fost WATERFRONT HOTEL, un Boutique-hotel lângă Jack London Square, foarte aproape de terminalul de ferry şi un punct excelent de plecare pentru a explora oraşul. Ne-am cazat într-o cameră spaţioasă cu ieşire la piscină, am lăsat bagajele şi am fugit să descoperim oraşul.

 

Oakland

 

Rhanee, Rex şi Allie (de la PR), împreună cu echipa din back office şi partenerii lor, s-au asigurat că avem o şedere plăcută şi au respectat programul propus, în care am vizitat:

  • Oakland Zoo,
  • Oakland Museum of California,
  • Claremont Club and Spa, A Fairmont Hotel
  • Jack London Food Tour- Local Food Adventures
  • Temescal Alley

Am gustat preparate excelente la Doña Tomás şi Abstract Table, am făcut o degustare de bere (super experienţă, veţi vedea mai jos de ce) la Drake’s Dealership, ne-am distrat şi jucat la Plank.

 

 

Prima atracție: OAKLAND ZOO şi California Trail

 

 

Grădina zoologică din Oakland nu este foarte mare, dar este pusă în valoare, cu atât mai mult cu cât urci cu gondola (drumul dus-întors cu gondola este gratuit când achiziţionezi biletul de intrare la Zoo) către recent amenajata zona California Trail şi ai o privelişte tare frumoasă de sus!

 

Oakland

Credit: Visit Oakland

 

Oakland Zoo este împărţită, ca mai toate grădinile zoologice, pe zone: Adventure Landing, African Savanna, California Trail, Children’s Zoo, Flamingo Plaza, Tropical Rainforest şi Wild Australia.

 

Oakland

 

Oakland

 

Un proiect de transformare care susține îngrijirea, educația și conservarea animalelor, California Trail oferă șansa de a interpreta una dintre marile povești de schimbare din California și subliniază rolul oamenilor în conturarea ecologiei din zona golfului San Francisco. Prin amenajarea expozițiilor de animale și plante native, grădina zoologică evidențiază echilibrul delicat dintre plante, animale și oameni – și impactul schimbării asupra tuturor celor trei.

 

Oakland

 

Pe traseul amenajat California Trail poţi repera: bizonul american, ursul brun american, condorii californieni, vulturi, lupii argintii, urşi Grizzly , jaguari şi pume.

Mai multe informații și imagini pe pagina Oakland Zoo.

 

Oakland

 

Oakland

Credit: Visit Oakland

 

 

A doua atracție: OAKLAND MUSEUM OF CALIFORNIA şi o expoziţie neobişnuită!

 

 

Lindsay Wright, Associate Director Communications, s-a strecurat prin mulţimea de tineri şi familii cu copii care se strânseseră la OMCA pentru evenimentele organizate în fiecare vineri (Friday Nights at OMCA), pentru a ne prelua de la intrare.

 

Oakland

 

Pe lângă expoziţiile permanente din muzeu, Galeria de Artă, Galeria de Istorie şi Galeria de Ştiinţe Naturale, OMCA este renumit pentru expoziţiile temporare pe care le organizează, out-of-the-box!

Noi am nimerit la o expoziţie a istoriei persoanelor gay în California (Queer California – Untold Stories), destul de şocantă (mai ales pentru cuplul în vârstă din Iordania care era cu noi), cu poze destul de explicite pe pereţi. Acum rulează o expoziţie privind istoria „Black Power movements in California”, iar din 16 Octombrie vor expune „Chicano Roots of Dia de los Muertos in El Movimiento Vivo”.

 

Oakland

 

Ce mi se pare super interesant este că Oakland Museum of California organizează aceste seri de vineri pentru distracţie în familie, aduc cântăreţi şi dansatori, în exteriorul muzeului sunt o mulțime de food trucks şi toată lumea petrece în fiecare vineri de la ora 5 la 10 pm.

 

Oakland

 

A doua zi în Oakland a fost sub auspiciul mâncării! Am gustat şi am testat, am mâncat şi am băut, apoi am luat-o de la capăt! Am început cu un mic dejun copios la Claremont, am continuat cu Jack London food tour, la prânz am mâncat la Doña Tomás, ne-am oprit la amiază la degustare de bere (şi iar mâncare) la Drake’s Dealership , ca seara să experimentăm Abstract Table!

 

A treia atracție:  Claremont Club and Spa, A Fairmont Hotel!

 

Claremont Club & Spa este un reper în California și unul dintre cele mai emblematice hoteluri din America. La doar 12 mile (20 km) de San Francisco, între Berkeley și Oakland, două orașe pline de caracter, Claremont a sărbătorit a 100-a aniversare în 2015 și are în prezent 276 camere și apartamente recent restaurate.

 

Oakland

 

Camerele și apartamentele Bay View oferă vederi impresionante asupra golfului San Francisco.

 

Oakland

 

După un mic dejun copios, Nichole Dupre, Director of Sales and Marketing, ne-a condus să vedem resortul (camerele, spa-ul şi sala de fitness, piscinele, terenurile de tenis).  Nu mă gândeam decât că tare mi-aş dori să revenim împreună cu copiii acolo, mai ales ca hotelul are programe special gândite pentru distracție in familie!

 

Oakland

 

Oakland

 

Oakland

 

 

 

To Do in Oakland: JACK LONDON FOOD TOUR cu Lauren de la Local Food Adventures!

 

 

Cred că Lauren a vrut să ne omoare! Altfel nu îmi explic de ce a venit cu gogoşi să ne cunoaştem, înainte de un tur care implică mâncare!

 

Oakland

 

Ne-a dus la Forge Pizza Oakland unde am gustat pizza, tots, ardei verzi la grill cu parmezan, totul stropit cu vin alb şi roşu.

 

Oakland

 

Oakland

 

Ne-am plimbat puţin pe lângă barul unde obişnuia Jack London să vină să bea ceva şi să scrie.

 

Oakland

 

Oakland

 

 

Ne-a oprit apoi la Everett and Jones BBQ. Ce să spun? Chipul meu exprimă tot: coaste, pulled porc, smoked chicken, garnituri, salate, toate înecate în bere.

 

Oakland

 

Turul s-a terminat la prânz, în districtul Temescal, la Doña Tomás, când eram deja sătui!

Dar tot am făcut loc pentru o Fresh-squeezed lime margarita și guacamole delicioase! Bine, alţii (nu dăm nume… Florin) au mai putut şi taco!

 

„Scopul nostru este să servim mâncăruri clasice mexicane, cu produse abundente și carne disponibile în zona golfului și să le servim într-o atmosferă distractivă și captivantă. Folosim cât mai multe produse locale, organice, posibile și crescute durabil, din carne de vită, carne de porc, fructe de mare și pui.”

 

 

Ghiftuiţi, am mers apoi la o degustare de bere la Drake’s Dealership, care ne-a mers la suflet, pe lângă că ne-a gâdilat toate simţurile!

 

Oakland

 

Această clădire clasică din cărămidă, transformată în restaurant cu servicii complete, din istoricul Broadway Auto Row din Oakland, a fost cândva departamentul de vânzări și servicii al unui vechi retailer de Dodge.

 

Oakland

 

Sub îndrumarea atentă a Drake’s Brewmaster John Gillooly şi Drake’s Beer Educator Eric Ortega, am gustat din 5 tipuri de bere craft locală (din 32 de sortimente, câte au la draft)! Preferata mea a fost cea neagră, fermentată în butoi de bourbon! Nu vă puteţi imagina ce gust divin avea, cu aromă de bourbon!

 

Oakland

 

Nebunii ăştia frumoşi de la Drake’s au adus şi ceva de ciugulit, câteva feluri de pizza pe lemne, delicatese create de  Chef Taylor Smith (inclusiv cu carne de crocodil). Dacă eram sătulă şi tot mi-a plăcut la nebunie această pizza, spune ceva despre gustul ei, nu?

 

Oakland

 

Mi-a plăcut enorm terasa în aer liber, aglomerată, cu arzătoare (pit fire) și muzică live câteva zile pe săptămână.  Erau multe familii cu copii care ieşiseră în oraş cu prietenii, la o bere şi o pizza pe lemne, burger sau aripi BBQ!

 

Oakland

Credit: Megan Bayley, 2015

 

După o scurtă pauză la hotelul Waterfront, apucăm să facem câteva fotografii la apus şi plecăm spre ultima oprire din program: cina la GASTROPIG – Abstract Table , găzduită de Chef’s Andrew Greene şi Duncan Kwitkor.

 

Oakland

 

Noi am trăit la Oakland prima experienţă de fine dining, chiar într-un cadru mai puţin pretenţios (exact asta urmăresc Chefii). Fondată de bucătarii Andrew Greene și Duncan Kwitkor, Abstract Table este o serie de cine (ţinute doar joia, vinerea şi sâmbăta) care oferă mese fine conștiente fără limite sau pretenții.

 

Oakland

 

Meniul de degustare cu mai multe cursuri combină influențele japoneze cu arome globale diverse. Preţul este fix: 85$ / meniul cu 7 feluri şi 65$ / meniul cu 5 feluri, ambele cu elemente din apă şi de pe pământ. Pentru inspiraţie şi meniul exact accesaţi  site-ul oficial Abstract Table.

Felurile de mâncare deosebite, aranjate în porţii mici dar extrem de savuroase, au încheiat perfect o zi în care am descoperit Oakland-ul din punct de vedere culinar!

 

Oakland

 

Sper că v-am convins că Oakland este o destinaţie turistică în sine, iar dacă ajungeţi în California nu trebuie să îl rataţi! Pentru o excursie de o zi sau un sejur de mai multe zile, noi am găsit oraşul extrem de interesant, oamenii primitori şi mâncarea delicioasă! Plus bere excelentă şi rece!

 

Oakland

 

Vizita noastră a fost organizată și sponsorizata de Visit California şi Visit Oakland, însă opiniile din articol ne aparţin în totalitate, ca urmare a experienței personale in turul Post-FAM (un tur post-eveniment IPW 2019, de familiarizare cu statul în care se desfăşoară evenimentul) Bay or Bust, un tur de 4 zile prin San Francisco, Oakland şi Santa Cruz.

 

După o a doua noapte la gazda noastră, Hotelul Waterfront, ne pregătim pentru o ultimă zi plină în Santa Cruz, o drumeţie prin codrii roşii din California (Redwoods), o plimbare cu trenul cu aburi în Roaring Camp, o petrecere privată pe un yacht luxos, navigând prin Golful Monterey  şi un apus de soare californian pe plaja Seascape Beach, la un foc de tabără!

 

Oakland

 

Daca ai chef și timp, poți citi articolul despre cum a fost la IPW 2019, Anaheim, California!

 

Să ne citim cu drag, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, grupul Călătorii cu copii, contul de Instagram şi să dai share articolului, dacă ţi-a plăcut, desigur!

Galerie foto

Distribuie articolul

Comentarii