Blog

Jurnalul călătoriilor şi activităţilor Familiei Hai Hui

LEGOLAND DUBAI, un parc perfect pentru copii între 4 şi 12 ani

12 iunie 2017
Parcuri de distractie

Distribuie articolul

Nu le-am spus băieţilor că mergem la Legoland Dubai decât cu o zi înainte. Păi altfel, mai aveam stare la Atlantis? Ne mai bucuram noi de Aquaventure şi de acvariu, de tobogane şi odihnă? Ar fi vrut să pornim atunci, pe loc, lucru normal pentru doi puşti de 7 şi 8 ani jumătate care respiră şi visează Lego.

Nu vă imaginați ce tristețe i-a cuprins când le-am zis că urma să plecăm (despre prima parte a sejurului din 2017 în Dubai, la Atlantis the Palm Jumeirah am povestit aici). Şi atunci am lansat bomba:

„Nu fiţi trişti, iubiţii mei! NU plecăm încă acasă, vacanța continuă.”
„Unde mergem?” m-au întrebat totuși, cu dezamăgire în glas.
„La Legoland” le-a răspuns Florin cu cel mai firesc ton din lume, aşteptând reacţia.
„Chiar?” a deschis Ionuţ neîncrezător ochii ăia mari albaştri spre mine.
„Adevărat?” i s-a luminat fața lui Andrei.
„Serios. Mergem la Legoland Dubai! Şi o să avem şi water park…” dar vocea mi se pierde printre chicoteli, ţopăieli, pupături şi îmbrăţişări de recunoştinţă.

De la Atlantis the Palm luăm un taxi şi ieşim din Dubai pe Sheik Zayed Road către Abu Dhabi. Lăsăm în urmă zgârie norii, casele şi magazinele, dar după vreo zece minute prin deşert, începe să ne încerce panica, pentru că şoferul de taxi nu ştia exact unde trebuie să ne ducă, iar noi vedeam doar dune și zona rurală.

Unde naiba ne duce omul ăsta?

Zona Dubai Parks & Resorts, din care face parte și Legoland Dubai, este relativ nouă, parcurile de distracţie sunt date în funcţiune la finalul anului trecut, hotelul în care urma să stăm, Lapita Hotel Resort s-a deschis abia în Ianuarie 2017. Zărim în depărtare ceva ce începe să semene cu roller coaster, turnuleţe şi tobogane colorate, semn că suntem pe drumul cel bun.

Ajungem la Lapita, un resort cu influenţe din Polynesia, despre care am scris aici, ne cazăm rapid, primim biletele de intrare la parcuri, despachetăm şi plecăm în recunoaştere. Decidem să intrăm astăzi doar la Legoland.

De la hotel până la parc facem cam 10 minute pe jos, pentru că emiratezii au construit Riverland, un râu artificial, cu zona de promenadă, magazine şi restaurante, din care se face intrarea la toate cele 4 parcuri: Legoland Dubai, Legoland Water Park, Bollywood şi Motiongate.

Primul este LEGOLAND, iar imediat în stânga lui este parcul acvatic. Băieţii nu mai au răbdare, zburdă și vorbesc tare. La poartă facem controlul genţii, scanăm biletele şi ni se amprentează arătătoarele, inclusiv copiilor.

 

Legoland Dubai: FACTORY

 

Intrăm în zona FACTORY, chiar la intrare, unde se găsește cel mai mare magazin din parc (The BIG Shop), unul mai mic – Minifigure Market (în care îşi puteau construi set de 3 minifigurine cu părţi la alegere, 49 AED/bucata), alt magazin Pick-A-Brick la ieşirea de la Factory Tour, The Corner Shop şi The Photo Shop, precum şi o cafenea.

Build a minifigure, zona FACTORY

Tot din zona această intrăm la MINILAND, zona de miniaturi construite din piese de lego, o clădire imensă cu aer condiţionat, cu ieşiri către toate celelalte 4 zone.

Găsim copii fidele construite din piese de lego după: Cele mai înalte 10 clădiri din lume, Dubai Skyline, Dubai Airport, Egypt, Oraşul Petra, un oraş din deşert, India, Kuwait, Abu Dhabi, Dubai Creek, Dubai Waterfront, Burj Khalifa.

Lăsăm răcoarea din Miniland şi ne lovește aerul torid din zona LEGO CITY: sfârşit de mai, cu 40 de grade Celsius. Cum am văzut și în Florida sau Malaysia, zona CITY cuprinde:

 • City Airport (pentru copii peste 3 ani, între 95 şi 120 cm copiii trebuie însoţiţi de un adult), un carusel cu avioane care se ridică în aer şi coboară.
 • Rescue Academy (pentru copii peste 3 ani, între 95 şi 130 cm copiii trebuie însoţiţi de un adult), academia de pompieri cu maşini de pompieri ce se deplasează în funcţie de viteză de reactie a părinţilor şi copiilor care dau la nişte manete ca să apropie maşina de locul incendiului şi să îl stingă.
 • Boating School (pentru copii peste 1 an, până în 120 cm înălţime copiii trebuie însoţiţi de un adult), o călătorie cu bărcuţa condusă de copii sau adulţi pe un traseu prestabilit.

Boating school, zona CITY

 • Driving School (pentru copii între 5-13 ani, între 110 şi 150 cm) şi Junior Driving School (pentru copii între 3 şi 5 ani, între 95 şi 110 cm);

Driving school, zona CITY

 • City stage (un mic teatru interior unde aveau loc spectacole)

Preferinţa Familiei Hai Hui: Driving School (băieţii au condus maşinuţele, noi ne-am odihnit).

 

Legoland Dubai: KINGDOMS

 

Trecem în KINGDOMS, unde găsim:

 • Dragon’s Apprentice – un ucenic al dragonului mare, un roller coaster mai mic, pentru copii peste 4 ani, cu înălţime de minim 105 cm, până la 120 cm trebuie să fie însoţiţi de adult.
 • Merlin’s Flying Machines, un carusel fermecat pentru copii peste 4 ani şi 105 cm înălţime, între 105 şi 130 cm copiii trebuie însoţiţi de adulţi.
 • Plus magazin (King’s Market), restaurant (Knight’s Table), tonetă cu îngheţată (Şir Scoops-A-Lot), jocuri.

Preferinţa Familiei Hai Hui a fost însă The Dragon – un roller coaster pentru copii mai înalţi de 120 cm şi minim 6 ani (între 120 – 130 cm copiii trebuie însoţiţi de un adult). Ne-a plăcut atât de tare încât ne-am dat de câteva ori pe zi.

Riding the dragon

 

Also riding the dragon

 

Legoland Dubai: IMAGINATION

Zona IMAGINATION are atracţii pentru copii mici, peste 2 ani, şi nu numai:

Lego Master Builder Academy

 • Duplo Valley (loc de joacă exterior),
 • Duplo Express (un trenuleţ pentru copii peste 1 an, între 80 şi 130 cm copiii trebuie însoţiţi de un adult),
 • Stepping Stones sau Lego Friends Clubhouse.
 • Lego Technic Twister sunt nişte ceşcuţe care se învârt (pentru copii peste 4 ani şi 105 cm, până la 120 cm însoţiţi de adulţi).
 • Kid Power Towers sunt nişte turnuri cu scaune duble de jur împrejur şi funii de care tragi ca să urci până în vârf. Minim 4 ani şi 95 cm pentru acces, copiii între 95 şi 130 cm trebuie însoţiţi de un adult. Ne-am dat o singură dată, căci, spre deosebire de parcul din Malaysia, aici nu ne-au dat mănuşi şi ne-am julit palmele trăgând de sfori.

Preferinţa Familiei Hai Hui a fost Lego Master Builder Academy, unde am petrecut şi cel mai mult timp. Aici, într-o clădire cu aer condiţionat, copiii construiau maşinuţe de la zero şi făceau întrecere pe piste amenajate.

My car is faster than yours!

 

Legoland Dubai: ADVENTURE

Ultima zonă din parc este ADVENTURE:

 • Pharaoh’s Revenge și Adventure Base Camp – locuri de joacă pentru copii peste 4 ani
 • Beetle Bounce – o atracţie cu 7 scaune, dintre care unul de adult, în mijloc, pentru copii peste 4 ani şi 105 cm, care se ridică în aer şi coboară, băieţii s-au distrat teribil.

Bounce, baby!

 • Lost Kingdom Adventure – o plimbare cu un jeep, unde câştigam puncte împușcând nişte ţinte într-un decor inspirat din Mumia.

Preferinţa Familiei Hai Hui: Submarine Adventure (o plimbare cu submarinul printre corali, peşti de lego şi peşti adevăraţi, rechini şi pisici de mare, în care am descoperit şi oraşul scufundat Atlantis, sirene şi vietăţi marine construite din piese de lego).

Închei lista cu o super atracţie pentru voi, dar nu înainte de o recomandare pentru managementul Dubai Parks & Resorts: să încerce să introducă ceva hrană mai sănătoasă la restaurante, mai multe salate, poate mâncare tradiţională arăbească. Aş fi dat orice pentru nişte humus, morcovi sau o salată Fatoush și nişte pui la grătar.

După 4 zile în zonă eram sătui de junk food şi nu aveam alte variante, fiind Ramadam. La hotel ajungeam târziu (în afara parcului acvatic, programul de vară era de la 4.00 pm la 12 am) şi nu mai prindeam masă, aşa că trebuia să mâncăm în parc.

Superatracția promisă este zona de la ieşirea din Submarine Adventure, Discovery Center, cu acvarii cu peşti coloraţi şi cu creveţi (Cleaner Schrimps şi Fire Schrimps) care ţi se urcau pe mână. Pun filmuleţul mai jos, ca să înţelegeţi despre ce vorbesc.

Legoland Dubai seamănă tare cu celelalte Legolanduri vizitate de noi, dar ne-au lipsit zonele TECHNIC şi CHIMA. Însă parcul e abia la început şi se mai vedeau şantiere în jur, presupun că nu se vor opri aici.

Cât despre cumpărături, am scăpat cu câte un set mediu de Lego şi unul de minifigurine construite de ei (Ionuţ a ales un set Minecraft şi Andrei unul Star Wars pe care îl ochise de mult şi nu îl găseam în România).

Citiţi despre Legoland Water Park aici şi despre Motiongate (parc de distracţii pentru toată familia) aici.

Sau, dacă aveţi nevoie de o recomandare de cazare în zonă, vă sugerăm Lapita Hotel Resort, unde am stat noi (click sa aflați cum a fost).

Sper că găseşti util și ușor de parcurs articolul nostru. Dacă da, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, contul de Instagram  sau canalul de YouTube şi să dai share articolului.

Galerie foto

Galerie video

Distribuie articolul

Comentarii