Blog

Jurnalul călătoriilor şi activităţilor Familiei Hai Hui

Noutăți despre croaziere 2019 de la Royal Carribean, Celebrity Cruises și Azamara

15 noiembrie 2018
Croaziere

Distribuie articolul

Ni s-a dus vestea că suntem mari amatori de croaziere. Ce ne-o fi dat de gol? Cele 6 croaziere în care am fost cu copiii în 4 ani? Sau poate pledoaria despre cele 5 motive pentru care croazierele cu copiii sunt vacanțe perfecte pentru toată familia?

 

Oricare ar fi motivul, ne bucurăm că am fost invitați săptămâna trecută de agentul oficial al Royal Carribean International, Celebrity Cruises și Azamara Cruises în România la un eveniment în care am aflat ultimele noutăți despre aceste companii de croazieră, vasele lor și itinerarii planificate pentru croaziere în 2019.

 

Vi le împărtășim cu drag pentru că suntem în continuare de părere că acest mod de a-ți petrece vacanța este perfect pentru oricine, dar mai ales pentru familiile cu copii.

Dacă nu am fost suficient de convingători, vă invit să mai citiți despre experiențele noastre anterioare:

Croaziera cu Celebrity Cruises în Australia – Noua Zeelandă

Croazieră printre insulele din Caraibe de Est: 7 insule de vis in 7 zile

 

Mai fac doar câteva precizări. Din experiența celor 6 croaziere, concluziile noastre sunt următoarele:

  • MSC Cruises este cea mai accesibilă companie din punct de vedere al prețului, croazierele lor sunt mai ieftine, însă nu ai toate avantajele altor companii;
  • Royal Carribean International are cele mai moderne, interactive, interesante vapoare (din cele 6 vase cel mai mult ne-a plăcut Ovation of the Seas de la Royal, deși în Septembrie am călătorit cu nou-inauguratul și imensul MSC Seaside, se apropie destul de mult de standardele competiției);
  • Celebrity Cruises are cele mai bune servicii în general și de fine dining în special (dacă citiți articolul despre croaziera în Australia – Nouă Zeelandă cu Celebrity Solstice veți înțelege de ce spun asta).

Să revenim la oile noutățile noastre despre croaziere în 2019, cu precădere la cele despre Royal Carribean și Celebrity Cruises.  Voi reveni în curând cu un articol cu croaziere în 2019 care ne-au făcut nouă cu ochiul, clasificate pe destinații și continente, dar și niște grupuri interesante.

 

 

Croaziere 2019 – Orice e posibil cu Royal Carribean International!

 

 

Programul Royal Amplified – croaziere 2019

Cu 25 de vase (plus unul în construcție), Royal Carribean International oferă vacanțe perfecte indiferent de itinerariul ales. Experiența companiei de peste 40 de ani își spune cuvântul și conducerea a decis să lanseze un program nou de revitalizare și remodernizare a flotei sale, intitulat Royal Amplified.

În perioada 2018 – 2021, zece vase urmează să fie revitalizate (atenție – nu doar remobilate!), prin adăugarea unor atracții inedite la bord, precum trambulina bungee Sky Pad, toboganele Perfect Storm, restaurante ca Jamie’s Italian sau Fish and Ships.

 

croaziere 2019

Sursa foto: Navigator of the Seas – Royal Carribean

 

În Februarie 2019 Navigator of the Seas va beneficia de o investiție de cca 115 milioane $, în atracții adăugate precum The Perfect Storm, The Blaster – primul aquacoaster în premieră pe mare și cel mai lung tobogan de apă existent pe un vas de croazieră; Riptide – un tobogan „mat racer” ce își face debutul în industria croazierelor, oaspeții plonjând de la înălțime, cu capul în jos, prin tubul transparent; o nouă zonă de piscine inspirată din peisajele incredibile din Caraibe, cu un nou bar „The Lime and Coconut”ce va oferi oaspeților cocktailuri răcoritoare la piscină în timpul zilei, iar seara se va tranforma într-un rooftop bar cu vederi panoramice, cu muzică live și voie bună.

Familiile se vor distra la o partidă de laser tag Battle for Planet Z sau la o vânătoare de mistere în noul Escape Room – the Observatorium.

 

croaziere 2019

Sursa foto: Navigator of the Seas, amplified pool area – Royal Carribean

 

După revitalizare, Navigator of the Seas va opera itinerarii în Caraibe de 5 și 9 nopți, iar din luna Mai 2019 se dedică itinerariilor scurte (3 și 4 nopți) în Bahamas, cu îmbarcare din Miami și având în itinerariu destinația exclusivă Royal Carribean – The Perfect Day din CocoCay.

 

Insula privată Royal Carribean, CocoCay și The Perfect Day cu croaziere 2019 în Bahamas

 

În Mai 2019, după o investiție de cca 200 milioane $, Royal Carribean va inaugura un nou concept, The Perfect Day, în destinația privată CocoCay, insula companiei, care va oferi, pe lângă peisajele superbe cu ape turcoaz și nisip alb specific insulelor din Bahamas, atracții spectaculoase, unice în lume.

 

croaziere 2019

Coco Beach Club’s overwater cabanas at Perfect Day At CocoCay Sursa foto: Royal Carribean

 

De la cel mai înalt tobogan din America de Nord (Daredevil’s Peak), la cea mai mare piscină cu valuri din Caraibe, Thrill Waterpark, la primele cabane pe apă din Bahamas la Clubul Coco Beah, până la balonul cu heliu Up, Up and Away, ce oferă plimbări de neuitat.

 

croaziere 2019

Sursa foto: CocoCay – Royal Carribean

 

croaziere 2019

Sursa foto: Cea mai mare piscina cu valuri din Caraibe, CocoCay – Royal Carribean

 

Vasele care includ CocoCay în itinerariu sunt: Mariner of the Seas, Navigator of the Seas, Harmony of the Seas și Symphony of the Seas.

 

Un nou vas WOW din clasa Quantum Ultra – Spectrum of the Seas

 

În Aprilie 2019 se lansează Spectrum of the Seas, un vas high tech din clasa Quantum, cu cabine nou proiectate, tehnologie neconvențională, spații revoluționare și restaurante originale, cocktailuri artizanale create de barmanii roboți Bionic Bar.

Vasul va opera itinerarii în Asia cu plecare din Hong Kong și Shanghai, oprind în destinații inedite precum Vladivostok în Rusia sau Ilocos și Subic Bay în Filipine.

croaziere 2019

Sursa foto: Spectrum of the Seas – Royal Carribean

 

Itinerarii Royal Carribean pentru croaziere 2019

 

În vara lui 2019, Ovation of the Seas (cu care am călătorit acum 2 ani în Asia) își face debutul în Alaska, devenind cel mai mare vas de croazieră care operează în regiune, cu îmbarcări din Seattle și Vancouver, pe itinerarii de 7 nopți și opriri în porturi precum Juneau, Skagway, Endicott sau Victoria. Oh, ajungem noi și în Alaska până la urmă!

Tot atunci, Oasis of the Seas revine în Europa pentru un sezon complet de croaziere de 7 nopți în Mediterana de Vest, cu îmbarcare din Roma și Barcelona.

În Decembrie 2019, după o lungă absență în zonă, compania va reîncepe să opereze în Golful Persic, pe itinerarii de 7 nopți cu Jewel of the Seas, cu îmbarcare și debarcare în Dubai, printre porturile de destinație fiind Abu Dhabi, Sir Ban Yas, Muscat (Oman), Doha (Qatar) sau Bahrain.

 

Croaziere 2019 – vacanțe luxoase la bordul vaselor Celebrity Cruises, în compania preparatelor culinare premiate, servicii impecabile, condiții de cazare excelente și activități diverse la bord!

 

 

Programul Celebrity Revolution – revitalizarea întregii flote Celebrity Cruises

 

Realizat în colaborare cu peste 500 de arhitecți, designeri și ingineri, proiectul are ca scop final aducerea întregii flote la nivelul Edge până în anul 2023 (vă povestesc mai jos ce înseamnă Edge). Primul vas care va trece prin această transformare spectaculoasă va fi Celebrity Millennium (la începutul anului 2019), urmat apoi de Celebrity Summit și Celebrity Equinox.

 

 

Celebrity Edge reprezintă o nouă etapă în abordarea designului de vase Celebrity Cruises.

 

Primul vas proiectat integral în 3D, Celebrity Edge are un design unic care iese din tiparele tradiționale. Să vă dau exemple, că pe mine m-a uimit filmulețul de prezentare:

  • Situat la tribordul vasului, Magic Carpet este o inovație unică pe vasele din clasa Edge, un spațiu panoramic impresionant de dimensiunea unui teren de tenis, prima consolă pe mare la înălțimea a 13 punți, care se schimbă în funcție de puntea pe care se poziționează.
  • Apartamentul Iconic exclusiv pe acest vas (232 mp!!!), cu două dormitoare și două băi complet utilate, este situat în punctul cel mai înalt al vasului, prin urmare are cele mai tari priveliști de pe vas – luxul absolut în varianta modernă.
  • Tot în premieră absolută sunt și Vilele Edge, dispuse pe două nivele, cu scară interioară și piscină private, cu acces rapid la puntea Retreat.
  • Teatrul de la bordul vasului Celebrity Edge renunță la cortină, estompând linia dintre spectatori și artiști. Având patru zone de scenă și trei ecrane gigantice mobile, cadrul este mereu schimbător pentru spectacolele produse aici. Scenă principală se extinde până în mijlocul zonei spectatorilor, dând senzația unui teatru circular.

 

croaziere 2019

Sursa foto: Celebrity Edge – Celebrity Cruises

 

Celebrity Edge va începe să opereze în Caraibele de Vest și Caraibele de Est cu itinerarii de 7 nopți. Din 15 Mai 2019 ajunge în Europa, cu un program de 7, 10 și 11 nopți în Marea Mediterană, cu îmbarcare din Civitavecchia (Roma) și Barcelona.

Celebrity APEX va fi cel de-al doilea vas din clasa de vase revoluționare Edge și se va lansa în primăvara anului 2020.

 

Celebrity Flora, un nume excelent pentru un vas construit special pentru o anumita destinație – Insulele Galapagos!

 

Celebrity Flora a fost proiectat cu tehnologie avansată, de la sistemul de poziționare dinamică care permite navei să stea pe loc fără a utiliza ancorele, până la panourile solare care suplimentează energia electrică reducând emisiile. Este unul dintre vasele cele mai ecologice și mai prietenoase cu mediul.

 

 

Înainte de a îți spune câteva cuvinte și despre luxul suprem de pe Azamara Cruises, poți citi acum câteva sfaturi și trucuri utile pe același subiect îndrăgit de noi, croazierele:

Croaziere cu copii – Cum rezervi o croazieră (include sfaturi despre găsirea unor oferte cât mai bune, a unor itinerarii deosebite, planificarea şi rezervarea zborurilor şi a hotelurilor de dinaintea croazierei, rezervarea efectivă, ce să pui şi să NU pui în bagaj)

Croaziere cu copii – Sfaturi pentru o croazieră reușită (include descrierea operaţiunilor de îmbarcare / debarcare, la ce să te aştepţi, ce poţi face pe vapor sau în porturi, diverse sfaturi)

 

croaziere 2019

Sursa foto: Royal Carribean

 

Croaziere 2019 – Azamara Club Cruises

 

Această companie este specializată pe Destination Immersion – escale mai lungi în destinații, mai multe șederi peste noapte și evenimente de divertisment pe timp de noapte în porturi. Flota Azamara acoperă itinerarii pe toate cele șapte continente:

Azamara Quest va opera itinerarii de 8 și 10 nopți în Alaska, ce pot fi combinate cu pachete pre și post croazieră la țărm;

Azamara Journey va naviga spre Cuba, oferind o înnoptare sau chiar două în Havana, oferind clienților posibilitatea să exploreze locuri încărcate de istorie în timpul zilei, urmate de petreceri cu mojito și muzică specific cubaneză în cluburile de salsa noaptea.

Azamara Club Cruises efectuează croaziere în perioada unor evenimente speciale: Formula 1 (Monaco Grand Prix sau Spanish Grand Prix), Festivalul de film de la Cannes sau tematice: turnee de golf, călătorii în zona viticolă din California, în Oceanul Indian în perioada Eclipsei de Soare în Decembrie 2019.

În 2020 se introduc noi destinații în Africa de Sud, Polinezia Franceză sau Hawaii (cum ar fi să combinați o croazieră în Africa de Sud cu un pachet safari pre sau post croazieră, putând să ajungeți la cascada Victoria, trecând prin Zimbabwe și Botswana)?

 

Revin cu articolul promis cu itinerariile croazierelor și grupuri pe 2019, însă momentan le studiez și visez cu ochii deschiși la următoarea croazieră.

Aceea în Galapagos cu Celebrity Flora sună excelent! Dar parcă mi-aș dori și o infuzie de Japonia (Azamara are un itinerariu care vizitează 13 porturi în 15 zile în jurul arhipelagului)! Sau Alaska?

Greu de ales, dar măcar putem visa, nu?

 

Să ne citim cu drag, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebookcontul de Instagram şi să dai share articolului, dacă ţi-a plăcut, desigur!

Distribuie articolul

Comentarii