Blog

Jurnalul călătoriilor şi activităţilor Familiei Hai Hui

Tot ce trebuie să știi despre o croazieră cu Royal Carribean

24 iulie 2023
Croaziere

Distribuie articolul

În acest articol vei găsi informații despre tot ce trebuie să știi despre o croazieră cu Royal Carribean. Ce este inclus și ce nu este inclus în tarif la o croazieră cu Royal Carribean. Ce tipuri de cazare există la bordul vaselor Royal Carribean și care este diferența între cabina interioară, exterioară sau cu balcon, în afara prețului, desigur. Ce înseamnă pensiunea completă la bordul unui vas în cadrul unei croaziere cu Royal Carribean, ce opțiuni de distracție pentru cei mari și cei mici există la bord. Ce sunt taxele portuare? Dar taxele pentru servicii la bord? Sunt obligatorii sau opționale?

 

Din experiența noastră, Royal Carribean are cea mai kids friendly flotă de pe mapamond. Sigur că și prețul diferă (a se citi „e mai mare”) față de clasicele vase MSC Cruises ori Costa, dar calitatea serviciilor oferite este net superioară, după cum veți vedea în cele ce urmează.

 

 

Acum, ca să stabilim că știm despre ce vorbim, enumerăm croazierele și vasele pe care Familia Hai Hui a navigat, de la prima în 2014, la cea mai recentă în 2022 (și nu am apucat să scriem despre toate, dar găsiți ceva link-uri mai jos):

Vasele Royal Carribean au cele mai cool facilități pentru copii, de la cluburi excepționale organizate pe vârste, până la pereți de cățărare, piscine whirlpool, tobogane acvatice, săli de entertainment (cu mese de ping pong, Play Station or xBox, biliard, mașinuțe electrice, patine cu rotile, disco). Sigur că și pe alte linii am descoperit cluburi drăguțe de copii sau câte un tobogan de apă, în general pe vasele mai noi, cu facilități moderne (cum a fost pe MSC Seaside în 2018, vasul era lansat doar de vreo 2 luni când am navigat noi cu el și ne-a plăcut tare mult și acela).
Itinerariu: 𝗠𝗶𝗮𝗺𝗶, Florida, SUA | Perfect Day at CocoCay, 𝗕𝗮𝗵𝗮𝗺𝗮𝘀 | Willemstad, 𝗖𝘂𝗿𝗮𝗰𝗮𝗼 | Oranjestad, 𝗔𝗿𝘂𝗯𝗮 | Falmouth, 𝗝𝗮𝗺𝗮𝗶𝗰𝗮 | 𝗠𝗶𝗮𝗺𝗶, Florida, SUA
Perioadă excursie: 𝟮𝟲 𝗗𝗲𝗰𝗲𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟯 – 𝟬𝟴 𝗜𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟰
❗️Locuri limitate, avem doar 𝟰 𝗰𝗮𝗯𝗶𝗻𝗲 𝗱𝗶𝘀𝗽𝗼𝗻𝗶𝗯𝗶𝗹𝗲 în acest moment❗️
Dar să o luăm cu începutul.

Ce este inclus in tariful unei croaziere cu Royal Carribean?

 

  • cazare la bordul vasului în cabina din categoria selectată și confirmată după plata avansului pe întreaga durata a croazierei
  • pensiune completă la bord (de la prânz și / sau cină în prima zi până la mic dejun în ultima zi)
  • băuturi (apă, limonadă, ceai și cafea la dozator)
  • divertisment și spectacole în locațiile de pe vas, inclusiv producții muzicale tip Broadway, spectacole de talie mondială
  • activități de recreere – acces în toate zonele publice ale vasului (piscine, sala de sport, saună, jacuzzi, teren de sport)
  • programe pentru copii – cluburi Adventure Ocean: AQUANAUTS (3-5 ani), EXPLORERS  (6-8 ani), VOYAGERS (9-11 ani), TEENS (12-17 ani)
  • taxe portuare și servicii portuare

 

Ce NU este inclus?

  • taxa de viză (dacă e cazul)
  • asigurarea medicală de călătorie și asigurarea storno
  • taxa pentru servicii la bord (în prezent 15 euro / persoană / zi)
  • servicii la țărm: excursiile opționale
  • băuturile alcoolice și nealcoolice în afara celor menționate anterior / pachetele de băuturi alcoolice și nealcoolice sunt opționale și se achită separat
  • servicii și tratamente (servicii medicale, tratamente de frumusețe și sănătate, telefonie, spălătorie, cazinou, internet)
  • alte servicii care nu apar ca incluse în tarif

 

croaziera cu Royal Carribean

 

 

În general, pe vasele de croazieră Royal Caribbean există patru tipuri principale de cabine:

  • Cabine interioare – standard, studio, cu vedere virtuală sau cu vedere la Promenadă
  • Cabine exterioare, cu fereastră/hublou cu vedere la ocean
  • Cabine cu balcon, cu vedere la Central Park, la Boardwalk sau la ocean
  • Apartamente și Loft-uri pe 2 nivele

 

Unele cabine pot găzdui trei sau patru persoane și în acest scop sunt dotate cu paturi supraetajate sau o canapea extensibilă. Numărul acestor cabine este limitat, în sensul că nu fiecare cabină poate fi echipată cu spațiu suplimentar sau cu paturi pliante, ca într-un hotel. Acest lucru se datorează respectării măsurilor de siguranță la bord.

 

 

Cabinele interioare standard sunt situate în mijlocul vasului și, prin urmare, nu au ferestre. De obicei au aceeași dimensiune ca și cabinele cu ferestre, dar se simt puțin mai mici. Astfel de cabine se găsesc de obicei pe toate punțile și sunt destul de accesibilie ca preț. Cabinele interioare cu vedere la promenadă au fereastră cu vedere la Promenadă Royal, Central Park sau Boardwalk, în funcție de vas. Vederile virtuale din cabinele interioare cu vedere virtuală sunt redate pe un ecran de înalta rezoluție care se întinde de la podea la tavan și care oferă imagini în timp real ale oceanului și ale fiecărei destinații vizitate.

Cabinele cu vedere la ocean (exterioare) sunt situate în jurul perimetrului navelor și au ferestre sau hublouri. Ferestrele sunt suficient de mari și, în general, de aceeași dimensiune, indiferent de înălțimea punții. Hublourile au o vedere mult mai mică și principalul avantaj al acestor cabine față de cele interioare este că au în plus lumina naturală. Unele nave au un anumit număr de cabine cu vedere obstrucționată, adică sunt situate pe punți sau locuri în care există obiecte (bărci de salvare) sau construcții (structuri, cadre ale vasului) care obstrucționează parțial, uneori complet, vederea de la fereastră.

Cabinele cu balcon sunt cel mai popular tip de cazare de pe un vas de croazieră, iar pe cele mai moderne și mai mai mari, sunt într-un număr destul de mare. Cabinele cu balcon au aproximativ aceeași suprafață ca și cabinele cu fereastră. Pe vasele Royal Caribbean cabinele cu balcon sunt de multe tipuri, în funcție de suprafață și situare, inclusiv cu vedere la partea interioară a vasului, ca în cazul vaselor din clasa Oasis: cu vedere la Central Park și la Boardwalk.

 

Ce înseamnă pensiune completă la bordul vaselor Royal Carribean?

 

Mesele la bord sunt un eveniment special și, de regulă, durează mult mai mult pe o croazieră decât acasă, la țărm.

Nu există practic ore fixe de servire a meselor pe vasele de croazieră moderne. Această înseamnă că puteți servi prânzul și cina oricând, oriunde și cu oricine doriți. Pentru o gustare mai informală, aceasta se poate face aproape întotdeauna pe punțile în aer liber, la cafenele și la zonele cu grătar. În plus, există room service nonstop, în cazul în care nu doriți să părăsiți cabina.

 

Restaurantele (atât cele incluse în tarif cât și cele neincluse) variază în funcție de vas și se pot schimba. De regulă, retaurantele incluse în tariful croazierei sunt cel puțin:

 Restaurantul principal

Masa de seară (cina) se poate servi în restaurantul principal. Meniul este „a la carte”, iar băuturile incluse sunt apă la carafă și cafeaua normală (regular). Toate celelalte băuturi (alcoolice sau nealcoolice, inclusiv apă îmbuteliată și specialitățile de cafea) se plătesc separat, cu excepția cazului în care aveți inclus sau ați achitat unul din pachetele de băuturi disponibile.

Restaurantul principal este, de asemenea, deschis pentru servirea micului dejun sau a prânzului, dar orarul de funcționare diferă în zilele pe mare și atunci când vasul ancorează în fiecare port din itinerariu.

Pe durata întregii croaziere, nu este permis accesul în restaurantul principal sau în cele cu specific în pantaloni scurți, maieu și papuci.

În funcție de durata croazierei există un număr diferit de nopți formale pentru care se recomandă ținuta corespunzătoare: durata croazieră 3-5 nopți: o noapte formală; durata croazieră 6-9 nopți: două nopți formale; și durata croazieră de peste 10 nopți: trei nopți formale.
Ținută formală: rochie de seară sau ținută de cocktail pentru doamne, costum cu cravată sau papion pentru domni.
Ținută casual: pantaloni lungi, cămăși sport, exclus pantaloni scurți și papuci.

Restaurantele cu autoservire

Faceți ocolul lumii la bufetul suedez – Windjammer, care este o fuziune de bucătării internaționale. Opțional, aici se pot servi micul dejun și prânzul în sistem bufet cu autoservire. Aici, de asemenea, aveți posibilitatea să vă autoserviti cu apă, cafea la dozator, ice tea și limonadă în timpul meselor. Se recomandă ținută casual.

Pe lângă aceste restaurante, la bordul vaselor există și alte restaurante incluse în tariful croazierei, în funcție de capacitatea vasului.

Ce sunt restaurantele cu specific?

 

În plus față de restaurantele de bază, incluse în tarif, veți găsi întotdeauna la bord o selecție de restaurante „alternative”, cu specific, care oferă mese mai intime și concepute de bucătari exclusivi. În funcție de vas, pot fi 3 astfel de restaurante dar pot fi si mai mult de 10! Francez, italian, asiatic, fusion, vegetarian, steak-house … pentru majoritatea trebuie să plătiți suplimentar 20-30 USD de persoană pentru rezervare, dar, de regulă, merită!

 

croaziera cu Royal Carribean

Royal Carribean e super kids and family friendly!

 

Royal Caribbean este companie de croaziere orientată spre vacanțele în familie și oferă un program extins pentru copii. Fie că sunt copii mici sau adolescenți, toți se vor distra din momentul în care vor păși la bordul vasului. Lasere, tobogane, trambulină virtuală, escape room și simulatoare de surf – sunt doar câteva dintre activitățile concepute pentru a-i menține pe copii ocupați și fericiți.

 

croaziera cu Royal Carribean

 

Cluburile pentru copii sunt împărțite în 4 categorii în funcție de vârsta copilului, și sunt formate din personal special instruit, care îi ține ocupați atât pe mare, cât și în timpul ancorării în porturi.  De regulă, copiii se distrează de minune cu prietenii lor la bordul vasului  și cu greu pot fi convinși să meargă la țărm.

AQUANAUTS (3-5 ani)

Muzică, veselie și multe alte activități pe măsură imaginației copiilor.

EXPLORERS  (6-8 ani)

Exploratorii în devenire vor găsi distracție în programele educative, pline de aventuri.

VOYAGERS (9-11 ani)

Vor face un tur în culisele vasului, vor descoperi sporturi noi și vor deveni mici oameni de știință în laboratorul științific.

TEENS (12-17 ani)

Este un pic de mister în ceea ce se întâmplă la legendarele noastre petreceri la piscină, karaoke și discoteci.

 

croaziera cu Royal Carribean

 

Ce sunt Taxele Portuare la o croazieră cu Royal Carribean?

Taxele portuare sunt taxele impuse de autoritățile guvernamentale sau cvasi-guvernamentale, care decurg din prezența vasului în port.

De asemenea, include taxe impuse de terți, precum cele de andocare, de debarcare, de inspecție, taxe pentru navigație, acostare, manipulare/depozitare a bagajelor și servicii de securitate etc.

Sunt similare, dacă vreți, taxelor de aeroport care se aplică la biletele de avion, și mai sunt și obligatorii.

 

Ce sunt Taxele Pentru Servicii La Bord

la o croazieră cu Royal Carribean?

Taxele pentru servicii la bord (bacșișurile) sunt dedicate personalului care contribuie la confortul Dvs. în timpul croazierei.

Dacă nu le-ați preplătit, atunci această taxă se va adăuga automat în contul de cheltuieli de la bord la sfârșitul fiecărei zile a croazierei.

Valoarea acestei taxe pentru servicii care se plătește la bordul vasului este de 16 USD (sau 15 Euro) /persoană/zi

În plus, se adaugă automat în contul Dvs. o taxa de serviciu de 18% pentru băuturile achiziționate în baruri și pentru tratamentele de înfrumusețare de la bordul vasului.

Și acestea sunt obligatorii și la final se strânge o sumă frumușică, ce se trage de pe cardul vostru și se împarte între membrii echipajului pe baza unei formule doar de ei știută.

 

Care Este Politica Fumatului La Bord?

Pe vasele de croazieră Royal Caribbean  nu se permite fumatul pe balcon sau în cabină. Fumatul (inclusiv a țigărilor electronice) nu este permis nici în restaurante, teatru, holuri sau coridoare, pentru fumători existând zone special amenajate care sunt menționate în programul zilnic livrat în cabina, numai în locuri exterioare. Țigările, trabucurile și pipele trebuie stinse corespunzător și, în niciun caz, aruncate peste bord. Încălcarea acestor prevederi presupune o amendă de 250 USD.

 

croaziera cu Royal Carribean

 

Ai timp si chef să citești mai mult despre croazierele cu copii? Poți citi acum sfaturi și trucuri utile pe același subiect:

Croaziere cu copii – Cum rezervi o croazieră de vis pentru familia ta?

Sfaturi pentru o croazieră reușită – croaziere cu copii

5 motive pentru care croazierele cu copiii sunt vacanțe perfecte pentru toată familia

 

 

Oasis of the Seas este vasul care a schimbat regulile jocului, acum și mai îndrăzneț, plin de aventuri noi în cel mai mare proces de renovare pe care le-a avut Royal Caribbean vreodată. Dincolo de faptul că a fost primul din clasa să, Oasis of the Seas a fost și vasul care a lansat o revoluție în domeniul vacanțelor. Și acum, preferatul vas al clasei Oasis a introdus și mai multe atracții pentru familii și copiii de toate vârstele, plus modalități unice de a vă bucura de soare, opțiuni culinare mai delicioase că oricând și locuri noi de distracție. Veți găși noi senzații pe fiecare punte: toboganele cu apă The Perfect Storm℠ și cel mai înalt tobogan pe mare, Ultimate Abyss℠. Serviți gustări îndrăznețe la El Loco Fresh si la primul Portside BBQ℠ sau susțineți-va echipa preferată la Playmakers℠ Sports Bar & Arcade. Răsfățați-i pe cei mici la cel mai mare parc acvatic de pe mare, Splashaway Bay℠.

Excursie grup Miami și Croazieră de Revelion în Caraibe

 

 

Sper că găseşti util articolul nostru. Dacă da, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, contul de Instagram şi să dai share articolului, dar şi Join în grupul nostru de Facebook Călătorii cu copii.

Galerie foto

Distribuie articolul

Comentarii