Blog

Jurnalul călătoriilor şi activităţilor Familiei Hai Hui

Desert Safari la Dubai – o experiență faină, inclusiv pentru copii

3 iulie 2018
Excursii

Distribuie articolul

Acum 2 ani, la prima lui experiență de Desert Safari (avea 6 ani), după ce ne-am dat jos din jeep ca să facem poze în mijlocul deșertului, a alergat în sus și jos pe dune, a făcut tumbe și și-a turnat nisip și în cap, Andrei vine către mine și mă întreabă inocent:

 

Mami, unde e marea de la plaja asta?

 

Desert Safari Dubai

 

Citește și Top 12 atracții de vizitat cu copiii în Dubai

Ce este Desert Safari?

 

Deșert, valuri de nisip, cămile, jeep-uri ranforsate (Toyota Land Cruiser, majoritatea),  senzații tari, desene cu henna pe piele, cină barbeque, spectacol, shisha (sau narghilea), dansuri orientale, apus de soare.

Nu am cuprins tot ce înseamnă Desert Safari în această înșiruire de cuvinte, mai cu seamă că trebuie să trăiești o astfel de experiență ca să o apreciezi pe deplin.

 

Desert Safari Dubai

 

O să încerc, totuși, să o descriu, mai ales că am făcut-o de mai multe ori, de vreo trei ori în Dubai și odată în Abu Dhabi. De două ori au fost și copiii cu noi, ultima oară acum, în Mai.

Dacă prima dată am avut emoții pentru ei, să nu li se facă rău în timpul manevrelor soferului pe dune (uneori agresive), de data aceasta știam că abia așteaptă și că se vor bucura de experiență.

 

Desert Safari Dubai

 

Pachetul de Desert Safari pe care îl veți cumpăra de la orice tour operator sau agenție de turism, ori rezerva la recepția hotelului, include toate activitățile menționate.

Fiind însă mai mulți operatori, pe mai multe tabere (camp-uri), experiențele ar putea fi diferite (unii au dansatoare mai experimentate sau mai frumoase, alții au artiste mai pricepute în tatuaje cu henna, alții au șoferi mai buni).

 

Ultima noastră experiență a fost rezervată cu SkyMax Holidays și pot să spun, cu mâna pe inimă, că a fost cea mai mișto experiență de Desert Safari din cele 4.  Probabil că are legătură și cu faptul că am mers, pentru prima dată, pe categoria „VIP”, vă explic mai jos ce înseamnă asta.

 

Desert Safari Dubai

 

Dunele din afara emiratului Abu Dhabi mi s-au părut mai înalte, mai spectaculoase, însă experiența de acum, din Dubai, mi s-a părut cea mai reușită.

 

Desert Safari Dubai

 

Ce include o experiență completă Desert Safari?

 

 • pick up / drop off de la hotelul unde aveți asigurată cazarea;
 • șofer profesionist care face magie cu mașina pe crestele de nisip;
 • dune bashing (nu știu să traduc exact termenul acesta) – înseamnă partea de safari pe dune, condus pe muchia lor, cu manevre uneori agresive, coborâri rapide și valuri de nisip ridicate în aer (toată distracția asta durează circa 30 de minute);

Desert Safari Dubai

 • plimbare cu cămila în deșert (circa 5 minute);

Desert Safari Dubai

 • pictură (tatuaj temporar) cu henna pe piele (la primele noastre experiențe modelele complexe erau gratis, chiar dacă durau mai mult, acum îți făcea gratuit un model simplu, timp de 1 minut, pentru ceva mai complex plăteai extra);

Desert Safari Dubai

 

 • ceai și cafea arăbească, apă, gratuit;
 • cină bufet barbeque;
 • spectacol tematic;

Desert Safari Dubai

 • loc de fumat shisha.

 

Suplimentar plătești să faci poze cu șoimii, cumperi băuturile răcoritoare sau alcoolice, fotografiile pe cămilă sau cele pe care le poți face, îmbrăcat fiind cu straie tradiționale arăbești, suvenirurile de orice fel.

 

Desert Safari Dubai

 

Experiența VIP la Desert Safari

 

 

Vă explic mai jos ce înseamnă experiență VIP:

 • am avut alocată o mașină luxoasă, neagră (celelalte erau albe),
 • am avut o zonă în camp rezervată, am stat la mese și scaune înalte (ceilalți participanți stăteau la măsuțe joase și pe perne),
 • am fost serviți la masă (nu am mers noi la coadă la bufet),
 • am avut răcoritoare incluse (la rezervarea standard trebuie să cumperi băuturile răcoritoare sau alcoolice).

Desert Safari Dubai

Apropo de băuturi alcoolice, în camp-urile din deșert care organizează aceste excursii, poți găsi și cumpăra alcool, ceea ce în magazine sau în hoteluri inferioare categoriei de 4 stele nu vezi!

 

În campul acesta spectacolul a fost extraordinar, în special băiatul care a dansat și jonglat cu focul. Nu au lipsit dansatoarea din buric, dansurile tradiționale și băiatul acela care se învârte timp de 5 minute non stop, în timp ce jonglează cu niște site (așa par).

 

Mâncarea a fost bună: ciocănele și frigărui de pui, kebap la grătar, humus, salată tabouleh, lipii arăbești. Desertul a fost salată de fructe, dar la sosirea în camp ospătarul ne aștepta cu gogoșele arăbești cu miere, calde.  Băieții au ras sucurile reci, noi vreo două Corona.

 

Desert Safari Dubai

Am vrut să avem o shisha lângă noi (să nu ne deplasăm până în colțul diametral opus și să stăm la coadă să fumăm), așa că am închiriat una pentru 50 de dirhami și am avut-o pe toată perioada șederii noastre în camp (vreo două ore și jumătate).

 

 

Nu știu ce îmi place mai mult din toată această experiență:

Adrenalina căpătată în urma călătoriei pe dune?

Spectacolul tradițional?

Să umblu desculță prin nisipul încins și să admir marea de nisip?

Să fumez shisha cu aromă de lămâie și mentă în timp ce savurez un ceai și ascult muzică arăbească?

 

Probabil că un cumul de factori mă face să merg iar și iar în această excursie, deși îmi spun, de fiecare dată, că e ultima dată!

 

Desert Safari Dubai

 

Desert Safari Dubai

Am întrebat copiii ce le-a plăcut cel mai mult din ultima experiență și răspunsul a fost identic: safari pe dune și omul cu focul (punem video in curând)!

 

Desert Safari Dubai

 

 

Tips & tricks pentru Desert Safari:

 

 1. Costul unei asemenea excursii: in jur de 50 Euro / persoana la categoria standard, 70 Euro / persoana la categoria VIP;
 2. Unde puteți rezerva: sunt o mulțime de site-uri care vă pot ajuta (nu garantez, însă, pentru seriozitatea lor), eu vă pot rezerva prin partenerul nostru SkyMax Holidays, dacă îmi dați un e-mail pe adresa familiahaihui@gmail.com;
 3. Experiența nu este indicată copiilor mai mici de 5 ani, femeilor însărcinate și persoanelor cu dizabilități.
 4. Îmbrăcămintea voastră trebuie să fie lejeră, din bumbac, încălțămintea comodă (recomand șlapi sau sandale care să permită o descaltare ușoară, astfel încât să simțiți nisipul sub tălpi).
 5. Luați-vă o eșarfă sau pălărie pentru soarele de la ora 4 p.m. din deșert, care poate fi puternic, chiar aplicați o cremă cu factor de protecție solară.
 6. Nu uitați aparatul foto și / sau camera de filmat.
 7. Distrați-vă!

 

Desert Safari Dubai

 

Citește și alte articole despre atracțiile turistice din Dubai:

Top 12 atracții de vizitat cu copiii în Dubai

Dubai Miracle Garden

Despre parcul tematic LEGOLAND Dubai

Despre parcul – surpriză MOTIONGATE Dubai

Recenzia hotelului Lapita din cadrul Dubai Parks & Resorts

Vacanţa cu copiii la Atlantis The Palm Dubai

Aquaventure Waterpark şi Lost Chambers

 

Să ne citim cu drag, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, contul de Instagram şi să dai share articolului, dacă ţi-a plăcut, desigur!

Galerie foto

Distribuie articolul

Comentarii