Blog

Jurnalul călătoriilor şi activităţilor Familiei Hai Hui

Dubai Miracle Garden sau cum să faci din rahat bici și să și pocnească!

28 mai 2018
Excursii

Distribuie articolul

E frumos să călătorești, e sublim să poți să o faci în familie, să arăți copiilor lumea asta mare și plină de splendori.

Dar mă întorc de fiecare dată, jur, cu o frustrare maximă, în țara noastră cea minunată, condusă de oameni incapabili. Pe care noi îi votăm și îi punem acolo. Mă rog, nu noi, dar ceilalți, din afara bulei noastre.

Cum fac, frate, arabii din rahat bici? Cum reușesc ei să construiască, în doar câțiva zeci de ani, turism sustenabil și de calitate? Cum de ei pot avea infrastructură beton care să pună în valoare… atracții turistice construite, de la zero, de om?

Măi, fraților, nu au munți, parcuri naturale, deltă. Nu au istorie, nu au mănăstiri, castele și cetăți. Nu au vegetație naturală luxuriantă și izvoare cristaline.

Dar fac, în fiecare emirat, din rahat bici.

Când văd șoselele cu 6 – 8 benzi (pe sens!!!) și ieșirile de pe autostradă, mă gândesc la bulevardele noastre cu maxim 2 – 3 benzi (din care una ocupată), sufocate de borduri schimbate an de an, cu un trafic infernal.

Când văd clădirile zgârie nori, mall-urile și hotelurile pe zeci de etaje, mă gândesc cum arată majoritatea clădirilor noastre.

Când văd grădinile construite în deșert și atracțiile turistice construite pe nisip, îmi amintesc de parcurile noastre amărâte si insuficiente.

 

Dubai Miracle Garden, un exemplu din alte sute!

 

Ultimul exemplu vizitat: Dubai Miracle Garden, o grădină superbă, construită în deșert, în zona Dubailand. Întreținută la temperaturi de peste 40 de grade, cu peste 109 de milioane de flori plantate, ce se întinde pe 72.000 mp.

 

Dubai Miracle Garden

 

În Aprilie 2018 ne-am făcut loc printre întâlnirile din turism de la Arabian Travel Market, unde am participat ca bloggeri acreditați, să vizităm, timp de două ore, Dubai Miracle Garden. Era un obiectiv pe care nu reușisem să îl vizităm în vacanțele anterioare, deși l-am inclus în Top 12 atracții de vizitat cu copiii la Dubai.

 

Dubai Miracle Garden

 

Dubai Miracle Garden

 

Dubai Miracle Garden

 

 

Dubai Miracle Garden, un proiect sustenabil

 

Grădina a fost inaugurată de Valentine’s Day în 2013, costul proiectului s-a ridicat undeva la 11 milioane de dolari americani (40 milioane de AED).

Dubai Miracle Garden funcționează din octombrie până în aprilie și rămâne închisă din mai până în septembrie datorită temperaturilor ridicate cu o medie de 40 ° C (104 ° F), ceea ce nu favorizează vizitele în aer liber.

 

Dubai Miracle Garden

 

Dubai Miracle Garden

 

Cum își permit, în mijlocul deșertului, să întrețină această grădină ce necesită peste 757.000 de litri de apă zilnic? Simplu, au sisteme de irigare prin picurare care filtrează apă reziduală folosită de populație. Irigarea prin picurare este un tip de micro-irigare a solului având potențialul de a economisi apă și substanțele nutritive, permite apei să picure încet spre rădăcinile plantelor, fie deasupra suprafeței solului, fie îngropată imediat sub suprafață. Scopul este de a pune apă direct în zona rădăcinii și de a minimiza evaporarea.

 

Dubai Miracle Garden

 

Informații utile dacă vrei să vizitezi Dubai Miracle Garden:

 

Locație:

Al Barsha 3, Arjan Dubailand, Dubai, UAE

Cum ajungi?

Noi am luat un taxi, ne-a costat în jur de 60 de Dirhami (circa 16 dolari) / drum, pentru că e destul de departe de centru.

O altă variantă este cu autobuzul roșu Dubai Sightseeing Bus care oprește chiar la intrare, însă ești dependent de orarul acestora.

Dacă insistați asupra transportului public, există un nou traseu de autobuz nr. 105 de la stația de metrou Mall of Emirates. Acesta este cel mai ieftin mod de a ajunge la această atracție. Dar, atenție – acesta funcționa începând cu oraș 14.00 (inițial așa am vrut să ajungem acolo, însă mergând dimineață, am constatat cu stupoare la Mall of Emirates că tot la un taxi trebuia să apelăm.

 

Dubai Miracle Garden

 

Cât costă intrarea?

Preț: 40 AED (10 dolari) / adult și 30 AED (8 dolari) / copil cu vârstă cuprinsă între 3 și 12 ani, copiii sub 3 ani nu achita taxa de intrare.

Program de vizitare:

Zilele săptămânii: 9:00 – 21:00
Week-end (Vineri – Sâmbătă): 9:00 – 23:00

Verificați oricum site-ul oficial în cazul în care plănuiți o vizită acolo.

În perioada Mai – Septembrie grădina este închisă, datorită temperaturilor ridicate, dar și pentru întreținere și renovare.

 

Dubai Miracle Garden

 

 

Ce poți vedea la Dubai Miracle Garden?

 

Există multe aranjamente florale în forme de inimi, stele, piramide, căsuțe și chiar cel mai mare avion din lume – Emirates Airbus A380 acoperit în întregime de flori.

 

Dubai Miracle Garden

 

Ba chiar dețin două recorduri mondiale atestate de Guiness World Records:

Cea mai mare structură florală în forma celui mai mare avion din lume – Emirates Airbus A380 / record stabilit în 02 Decembrie 2016

 

Dubai Miracle Garden

 

Dubai Miracle Garden

 

Cea mai mare structură verticală (cu suport) în forma lui Mickey Mouse, măsurând 18,06 metri înălțime / record stabilit în 25 Februarie 2018

 

Dubai Miracle Garden

 

Pentru că vor. Pentru că pot.

 

 

Dubai Miracle Garden

 

Mult mai multe fotografii in galeria foto de mai jos.

Citește și alte articole despre atracțiile turistice din Dubai:

Despre parcul tematic LEGOLAND Dubai

Despre parcul – surpriză MOTIONGATE Dubai

Recenzia hotelului Lapita din cadrul Dubai Parks & Resorts

Vacanţa cu copiii la Atlantis The Palm Dubai

Aquaventure Waterpark şi Lost Chambers

Să ne citim cu drag, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, contul de Instagram şi să dai share articolului, dacă ţi-a plăcut, desigur!

 

Galerie foto

Distribuie articolul

Comentarii