Blog

Jurnalul călătoriilor şi activităţilor Familiei Hai Hui

Cea mai importantă aptitudine a copilului tău îi va determina viitorul – care crezi că e asta?

21 septembrie 2020
Advertoriale

Distribuie articolul

Am reflectat mult în perioada pandemiei. Lucrez în turism și organizare de evenimente de două decade și am avut timp suficient (din lipsă de ocupație) să analizez situația noastră actuală, mi-am făcut o sută de scenarii pentru viitor, am stat în expectativă și am sperat. Am sperat că acest virus nu ne va doborî sau măcar că nu ne va afecta prea tare. Am sperat că vom continua să trăim, să muncim, să călătorim așa cum am fost obișnuiți.

 

Primăvara și vara au trecut și a devenit certitudine faptul că viața noastră nu va mai fi la fel, cel puțin nu prea curând. Cred că 2020 va rămâne în amintire ca un an de încercare pentru multe familii, adulti și copii, deopotriva.

Am încercat să asigur cele mai bune condiții pentru școala online copiilor mei, să ii sprijin emoțional, să înțeleagă și accepte această perioadă dificilă și noile reguli ce au venit cu ea, să se simtă în siguranță și protejați.  Nu le-a fost și nu le e ușor, dar copiii mei s-au născut cu (sau au dobândit în ultimii ani ) câteva aptitudini indispensabile, mult mai ușor decât noi: adaptabilitatea și reziliența.

 

Animal Kingdom Disney World

 

Mi-am dat seama cât de importantă este rutina, să continuăm obiceiurile de dinaintea pandemiei, să termine cursurile și optionalele la care erau înscriși, să socializeze, cu respectarea măsurilor de siguranță, cu alți copii de vârsta lor.

Am învățat împreună ce este Google Classroom, cum se folosește Zoom, cum dăm teste online, cum încărcăm teme și participăm activ la ore prin ecranul calculatorului. Am continuat cursurile de limba engleză pentru examenele Cambridge.

 

Săptămâna aceasta au început școala, în format hibrid, amândoi fiind prezenți fizic zilele acestea, fiind mai spre începutul catalogului.  Și mi-am dat seama cât de mult le-a lipsit școala, cât de dor le-a fost de colegi și prieteni, cum își iau energia din pauzele mici.

Suntem ființe sociale și orice activitate este mai plăcută atunci când o facem alături de semeni. Inclusiv învățarea se face mai ușor în offline, decât în online. Dar perioada aceasta ne-a obligat pe toți să vedem și o altă față a monedei.

 

 

„Oan aiscrim, pliz. Ciocleit end vanila.”

 

Nu aveau mai mult de trei ani și abia ajungeau la tejgheaua barului de lângă piscină, la clubul turcesc unde ne petreceam concediul. Dar acestea au fost primele cuvinte în engleză pe care le-au învățat și repetat zilnic pe perioada concediului.

 

Gural Premier Tekirova

 

La șapte ani deja aveau un curs opțional de engleză la activ și ne împrieteneau (a se citi „se băgau în seamă, fără voia noastră”) cu familii de străini, oriunde călătoream. În Noiembrie 2015 eram la coadă la ieșirea de pe un vapor de croazieră, urma să coborâm de pe vas și să plecăm într-un tur în pădurea tropicală din Costa Rica. Ionuț a intrat în vorbă cu un cuplu de americani de vârsta a doua, Andrei a prins și el curaj și ne-au „lipit” de cei care urmau să ne devină prieteni buni și pe care îi vizităm de câte ori avem drum prin Florida. Treizeci de minute mai târziu am constatat că rezervasem același tur, așa că am aprofundat conversația.

 

 

Mereu m-a uimit capacitatea copiilor de a conversa cu alții copii sau adulți, indiferent că aceștia erau din SUA, Australia, Turcia sau de pe continentul asiatic. Cu siguranță cursurile de engleză făcute la cluburile private au ajutat, însă faptul că le-am oferit permanent ocazia de a exersa, precum și aptitudinile lor de a se adapta și învăța facil limba, au contat.

 

Copiii și călătoriile au fost și vor rămâne principalele noastre investiții pentru viitor. Și continuăm cu cursurile (momentan offline) de Cambridge, Ionuț a trecut examenul de Flyers, Andrei de Movers. Renunțăm de bunăvoie la ultimele gadget-uri, la a opta pereche de pantofi sau la bijuterii, ca să putem investi în copiii noștri, în viitorul lor și al nostru.

 

 

Cursuri engleză în offline versus online

 

Astăzi dorim să recomandăm un partener de încredere pentru cursurile de limba engleză ale copiilor sau adolescenților voștri, centrul de limbă engleză – Flying Colours, un Centru de Engleza premiat Cambridge în cadrul competiției Preparation Centre Awards 2020 – organizată de Cambridge Assessment English, care premiază cele mai bune centre de pregătire Cambridge din România. Pasiunea fondatorilor si profesorilor pentru limba engleză, seriozitate, disciplină, echipă dedicată, dorința de a încuraja și dezvolta cursanții au dus, in timp, un centru educațional la nivel de excelență.

 

Am citit o comparație între modul cum se desfășoară procesul de predare-învățare în sala de curs (în momentul de față sunt formate grupe de maxim 8 copii, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță împotriva răspândirii virusului) versus online. 

 

Cursurile de engleză online sunt potrivite copiilor peste 7 ani și adolescenților în timp ce învățarea offline (cu predare în sala de curs) este foarte potrivită pentru cei mici, cu vârsta de până în 7 sau 8 ani. Cei mici au nevoie de interactivitate, pentru că modul lor de învățare predominant este prin intermediul simțurilor,  emoțiilor, prin interacțiune fizică, joacă și mișcare.

Copiii, mai ales cei mici, realizează o legătură de atașament emoțional cu profesorul, un schimb de încredere și afecțiune care îi ajută foarte mult în procesul de creștere personală și învățare. În online este important să-i activăm pe micii cursanți cu joculețe și tot felul de activități interesante, dar acest lucru implică de cele mai multe ori și un alt membru al familiei, ceea ce de multe ori nu este posibil, din cauza lipsei de timp.

Activitățile ce dezvoltă motricitatea (de exemplu atunci când învață vocabularul specific unei sărbători – Paște, Crăciun – și în același timp colorează sau realizează diverse craft-uri) pot fi mai dificil de realizat în cursurile online comparativ cu cele din sala de curs.

Din experiența noastră referitoare la cursurile online putem spune că atitudinea, pregătirea și gradul de implicare emoțională a profesorilor sunt definitorii și fac diferența între un curs bun și unul slab. Cu alte cuvinte, într-o eră din ce în ce mai tehnologizată, emoțiile încă contează și fac diferența în dezvoltarea cursanților.

 

 

Cursuri engleză online Flying Colours

 

Cursurile de engleză online sunt potrivite copiilor peste 7 ani, adolescenților și adulților. Câteva dintre argumentele în favoarea stilului modern sunt reliefate de experiența noastră din ultimele luni:

 • copiii și adolescenții sunt deja pregătiți pentru mediul online, ei interacționează facil pe platformele online
 • adulții, chiar dacă pornesc cu o oarecare reticență, după primul curs își înving teama de tehnologie și realizează că este foarte ușor să accesezi platformele online și că socializarea este personalizată
 • economia de timp (se elimină statul în traficul orașului)
 • grad de interactivitate mare
 • ușurința profesorului de a combina diverse activități și a afișa instant pe whiteboard-ul platformei informații în timp real
 • cursanții folosesc tableta, laptopul sau calculatorul pentru a descărca aplicația  Zoom, integrata deja în site-ul Flying Colours, pentru a fi accesată foarte ușor de către cursanți. Platforma online Zoom include opțiuni multiple utile în susținerea cursurilor online și învățarea online: partajarea documentelor, whiteboarding (un fel de foaie albă pe care cursanții pot nota în același timp), background virtual (afișare imagini, videoclipuri), chat online prin care se pot trimite mesaje întregului grup, înregistrarea cursului susținut online pe calculator, feedback nonverbal (cursanții apasă iconița cu semnul OK, dacă sunt de acord).

Atenție: Cursurile de engleză Flying Colours se vor desfășura atât în sală cât și online începând cu 28 septembrie 2020!

Tipuri cursuri engleză online

 

Cursuri engleză offline Flying Colours

 

Tipuri cursuri engleză offline (în sală)

 

De ce recomandăm cursurile de limba engleză cu Flying Colours? Pentru că …

 • Sunt centrul de engleză cu promovabilitate 100% la examenele Cambridge
 • Profesorii nu predau engleza, ci ajută cursanții să învețe engleza
 • Sunt o echipă de profesori pasionați de engleză și de educație
 • Au o experiență de peste 10 ani în educație și dau feedback continuu către părinți
 • Pun accent pe dezvoltarea personala a cursanților și au reușit să creeze un business de suflet în care te simți ca într-o familie
 • Locația pentru cursurile offline este în centru, ușor de găsit, într-o clădire absolut superbă.

 

Sunt, de asemenea, parteneri British Council în pregătirea examenelor Cambridge și IELTS. Urmărește-i pe Facebook și Instagram!

 

La cei 10 și 11 ani și jumătate, băieții mei vorbesc fluent engleză și intră cu ușurință în conversații cu oameni de diferite naționalități, o abilitate pe care eu am dobândit-o la 14 ani, după meditații intensive de limba engleză. Pe lângă capacitatea excelentă de adaptare, reziliența și ambiția, copiii mei posedă și abilitatea de a învăța ușor limbile străine.

 

Voi ce abilități încercați să dezvoltați în copiii voștri, astfel încât să influențați în mod pozitiv viitorul lor?

 

Să ne citim cu drag, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, grupul de Facebook Călătorii cu copii, contul de Instagram şi să dai share articolului, dacă ţi-a plăcut, desigur!

 

Distribuie articolul

Comentarii