Blog

Jurnalul călătoriilor şi activităţilor Familiei Hai Hui

Pierduți, de bunăvoie, în Animal Kingdom, Disney World Florida

3 septembrie 2019
Parcuri de distractie

Distribuie articolul

Vara trecută am avut privilegiul să fim prezenți la sărbătorirea a 20 de ani de existență a parcului tematic Animal Kingdom,  unul din cele patru parcuri de distracție parte din Walt Disney World® Resort, Orlando, Florida. Deși suntem a treia oară la Animal Kingdom (a doua cu copiii), de data aceasta am descoperit nou inaugurata zonă Pandora, inspirată din filmul Avatar, dar și cel mai cool ride, Avatar Flight of Passage, care ne-a plăcut extraordinar de mult (vedeți mai jos).

La fel ca toate celelalte parcuri din portofoliul Disney World, Animal Kingdom este împărțit pe zone tematice: Oasis, Discovery Island, Pandora – The World of Avatar, Africa, Asia, Dinoland U.S.A.

 

Animal Kingdom Disney World

 

 

Dacă ai timp și chef, citeşte şi celelalte articole despre parcurile din Disney World Florida: 

Magie pură prin ochi de copil în Magic Kingdom, Disney World Orlando

Călătoriți în jurul globului, sub mare, în spațiul cosmic … și dincolo, în Epcot!

Disney’s Hollywood Studios sau o incursiune în lumea filmelor, televiziunii, muzicii și teatrului

Animal Kingdom Disney World

 

Animal Kingdom – OASIS

 

Una din 5 păsări – peste 2.000 de specii – migrează dintr-o locație geografică în alta în fiecare an. In zonele Oasis și Discovery Island, păsările migratoare pot fi văzute în 3 puncte diferite ale parcului Animal Kingdom: gâște pe traseul Maharajah Jungle Trek, berze albe lângă Copacul Vieții și rațe (Northern pintail ducks) la Oasis, lângă intrarea principală a parcului.

 

Animal Kingdom Disney World

 

Animal Kingdom Disney World

 

Animal Kingdom Disney World

 

Animal Kingdom – DISCOVERY ISLAND

 

În zona centrală a parcului Animal Kingdom păşim pe Discovery Island, iar în mijlocul ei găsim piesa centrală, Copacul Vieţii – Tree of Life. Aceasta reuneşte peste 300 de sculpturi de animale, celebrând diversitatea și armonia naturii, printre care capete sau busturi de leu, cerb, vultur, maimuţă, pelican, rinocer, hipopotam, urs, scorpioni, delfin.

 

Animal Kingdom Disney World

 

Animal Kingdom Disney World

 

Tot aici dăm de mai multe specii de flamingo.

 

Animal Kingdom Disney World

 

Discovery Island Trails

În jurul Tree of Life ne pierdem, cu bună ştiinţă, pe alei într-o grădină desprinsă din paradis, unde creaturi exotice se amestecă cu plante verzi și copaci. Ne plimbăm în ritmul nostru, admirăm din toate unghiurile frumoasele sculpturi de pe Copacul Vieţii.

Întâlnim, în periplul nostru, şi ceva vietăţi rare, precum barza albă, cangurul roşu, ţestoase de Galapagos, macaw, lemur cu coada inelată, vulturi.

 

Animal Kingdom – PANDORA, THE WORLD OF AVATAR

 

Zona Pandora este o surpriză şi pentru noi, a fost dată în folosinţă după ultima noastră vizită la Disney World Florida. Atracţiile şi amenajarea zonei sunt desprinse parcă din filmul Avatar (sigur că exact asta au intenţionat). Cele mai importante atracții în Pandora sunt Avatar Flight of Passage si Na’vi River Journey.

 

Animal Kingdom Disney World

 

Animal Kingdom Disney World

Avatar Flight of Passage

Înălţime minimă: 44 în (112 cm), thrill ride

Adânc în inima Văii Mo’ara, descoperim o atracție cu totul nouă, un simulator la care stăm o oră la coadă. Nu am găsit Fast Pass-uri disponibile pentru aceasta atracţie, la nicio oră, ceea ce subliniază cât de căutată e atracţia!

Simulatorul este o sală cu câteva scaune individuale în formă de motocicletă,  pe care te aşezi într-o poziţie călare şi aplecată (care  simbolizează un banshee de munte – dragonii aceia din Avatar) şi un ecran 4D pe care e proiectat un film cu peisaje din Avatar.  Practic experimentezi un zbor uluitor pe banshee, deasupra peisajului incredibil al lumii Pandora.

Nu pot să vă spun decât că am ieşit super încântaţi din acest simulator, a fost cel mai tare ride pe care l-am experimentat!

 

Animal Kingdom Disney World

Na’vi River Journey

O călătorie în întuneric cu barca, în aval, printr-o serie de peșteri și pe lângă plante strălucitoare exotice și creaturi uimitoare din pădurile tropicale, ne transpune din nou în lumea fosforescenta a Pandorei.

Spre final întâlnim Şamanul (Na’vi Shaman of Songs) şi aceasta demonstrează conexiunea profundă cu forța vieții Pandorei, în timp ce trimite energie pozitivă în pădure prin puterea muzicii ei!

 

Animal Kingdom Disney World

 

Animal Kingdom – AFRICA

 

 

În această zonă întâlnim la tot pasul insecte, animale (gorile, elefanţi, lei, rinoceri, girafe) şi păsări de pe continentul african, pe traseele special amenajate (Gorilla Falls Exploration Trail, Wild Africa Trek) sau pe parcursul atracţiilor (elefanţii africani pot fi văzuţi la Kilimanjaro Safaris)

 

“Conservation isn’t just the business of a few people. It’s a matter that concerns all of us. If we will use our riches wisely, protect our wildlife and preserve our lakes and streams, these things will last us for generations to come.”– Walt Disney

 

Animal Kingdom Disney World

Animal Kingdom Disney World

Kilimanjaro Safaris

Ne îmbarcăm la bordul unui vehicul de safari într-un tur ghidat într-o savană africană, în aer liber – peste 34 de specii diferite de specii sălbatice africane exotice trăiesc aici în habitate care imita foarte bine habitatele naturale.

Printre animalele pe care le zărim în timpul turului  sunt antilope, babuini, rinocer  negru, crocodili, elefanţi, flamingo, gazele, girafe, hipopotami, hiene, lei, struți, câini sălbatici, zebre.

Asigurați-vă că aveți pregătită camera foto! Niciodată nu știți ce animale uimitoare veți întâlni într-un tur Kilimanjaro Safaris.

 

Animal Kingdom Disney World

Animal Kingdom Disney World

 

Animal Kingdom Disney World

Animal Kingdom – ASIA

 

În această zonă întâlnim la tot pasul insecte, animale (tigri, maimuţe tamarin) şi păsări de pe continentul asiatic, pe trasee special amenajate.

 

Animal Kingdom Disney World

 

Expedition Everest – Legend of the Forbidden Mountain

Înălţime minimă: 44 în (112 cm), thrill ride, big drops, dark

Pornim într-o expediție palpitantă prin vârfurile înghețate din Himalaya, într-un tren bătut de vreme (roller coaster). Urcăm o pantă abruptă și intrăm printr-un tunel de piatră înainte de a ajunge in vârful muntelui. Odată ajunși în „vârful lumii”, ne ţinem strâns de balustradă pe măsură ce trenul coboară cu viteză în interiorul muntelui.

Fără avertisment, o pistă ruptă și răsucită apare în fața noastră!

Trenul începe să meargă cu spatele, înapoi în muntele întunecat. În interiorul unui pasaj zărim pe un perete de cavernă  figura obscură a unei creaturi. Este Yeti – legenda e reală!

 

Animal Kingdom Disney World

Copyright Disney, Disney PhotoPass

Animal Kingdom Disney World

Copyright Disney, Disney PhotoPass

Animal Kingdom Disney World

Kali River Rapids

Înălţime minimă: 38 în (97 cm), water ride

Încă o aventură palpitantă pe apă – de-a lungul râului pitoresc Chakranadi, stăm la coadă pentru a ne îmbarca într-o plută mare, circulară, de 12 pasageri.

Apa ne poartă vertiginos la vale, mirosurile de iasomie și ghimbir umplu aerul. Trecem peste erupţia unui gheizer și coborâm rapid în aval, dirijaţi de şuvoaiele puternice de apă.

În timpul voiajului, suntem învârtiți în stânga, în dreapta, apa stropeşte din toate direcțiile. Navigăm pe sub vegetația luxuriantă, pe măsură ce pluta plutește rapid, spre punctul culminant: o pantă dramatică de vreo 6 metri!

Avertisment: You Will Get Wet!

 

Animal Kingdom Disney World

Animal Kingdom – DINOLAND U.S.A.

Dinosaur

Înălţime minimă: 40 în (102 cm), thrill ride, small drops, dark

O călătorie în timp într-o cursă periculoasă pentru a salva un Iguanadon, înainte de impactul meteoritului care a șters dinozaurii de pe faţa pământului.

 

Animal Kingdom Disney World

Copyright Disney, Disney PhotoPass

 

Animal Kingdom Disney World

 

Primeval Whirl

Înălţime minimă: 48 în (122 cm), thrill ride, small drops, spinning

Facem o excursie la bordul unui roller coaster tip mașinuță, care se rotește, cade brusc și se răsucește de mai multe ori în această atracție cu tematică inspirată din lumea dinozaurilor.

 

Animal Kingdom Disney World

 

Spectacole pe toate gusturile, colorate şi distractive:

  • Burudika la Harambe Africa (30 minute), pe ritmuri de Afro-pop, din oră în oră de la 3.30 pm până la 7.30 pm („Burudika” înseamnă în limba swahili „reîmprospătată” – reîmprospătați-vă, luați parte la petrecerea de pe stradă!)
  • Festival of the Lion King (30 minute), la oră fixă, începând cu 11.00 am până la 6.00 pm – Hakuna Matata!
  • Finding Nemo – The Musical (40 de minute), la oră fixă, începând cu 12.00 pm până la 4.00 pm – GENIAL!
  • Rivers of Light (15 minute) la 8.45 pm şi 10.00 pm, un spectacol nocturn, într-un amestec fantastic de cântece, lumină, culoare și elemente pământești – un final de zi atât de divin încât nu ai cum să nu simți un sentiment de pace şi comuniune cu natura.

 

Animal Kingdom Disney World

 

Animal Kingdom Disney World

 

Animal Kingdom Disney World

Copyright Disney, Disney PhotoPass

 

Urmărește articolele despre Epcot, Magic Kingdom și Disney’s Hollywood Studios, dar și seria articolelor despre Universal Orlando Resort, un alt concern de distracție care cuprinde parcurile de distracție Universal Studios, Universal Islands of Adventure, parcul acvatic nou deschis Volcano Bay, promenada Universal City Walk, dar și o mulțime de hoteluri tematice (noi am stat în 2015 la Hard Rock Hotel, iar în 2018 am inaugurat Hotel Aventura, care s-a deschis cu 1 săptămână înainte să ajungem noi să le fim oaspeți).

 

Voi centraliza câteva sfaturi utile într-un articol general despre Walt Disney World® Resort, Orlando, Florida, cu informații detaliate despre biletele de intrare, FastPass+, brățările Magic Band, prețuri la mâncare, băuturi și suveniruri în parcuri, etc. Acestea se aplică tuturor parcurilor Disney din concern.

 

Animal Kingdom Disney World

 

Să ne citim cu drag, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, contul de Instagram şi să dai share articolului, dacă ţi-a plăcut, desigur!

Galerie foto

Distribuie articolul

Comentarii