Blog

Jurnalul călătoriilor şi activităţilor Familiei Hai Hui

River Safari din Singapore, singurul parc cu tematică fluvială din lume

28 februarie 2018
Excursii

Distribuie articolul

Am enumerat River Safari în Top 12 atracţii de văzut cu copiii  în Singapore (sau doar în cuplu), îşi merită locul cu prisosinţă şi vă explic imediat de ce.

 

River Safari

 

River Safari este singurul parc cu tematică fluvială, zonele aferente celor mai mari fluvii din lume sunt amenajate ca habitate naturale pentru animalele, păsările şi plantele din zonele în care acestea se găsesc.

 

River Safari

 

 

Câteva informaţii despre River Safari

 

Situat între Zoo şi Night Safari, River Safari este cel mai mare acvariu cu apă dulce din lume, construcţia lui a urmărit imitarea habitatelor, faunei şi florei celor mai renumite râuri din lume (Mississippi, Nil, Gange, Congo, Mekong şi Yangtze). Găzduind peste 6000 de animale, inclusiv 40 de specii pe cale de dispariţie, parcul este şi casa simpaticilor urşi panda Kai Kai şi Jia Jia.

 

River Safari

 

Cel mai nou parc din Singapore conține și cel mai mare acvariu din lume cu apă dulce.

 

River Safari

 

Cea mai mare parte a parcului cu tematică fluvială poate fi explorată pe jos (85% din animale pot fi văzute într-o tură pietonală, celelalte 15% doar in cadrul Amazon River Quest – vezi mai jos), într-o aventură de descoperire a habitatelor specifice râurilor Mississippi, Congo, Nil, Gange, Mekong și Yangtze, prin intermediul acvariilor cu apă dulce și expozițiilor interesante.

 

River Safari

 

 

Ce ne-a plăcut nouă la River Safari?

 

Am admirat mega-creaturi cum ar fi salamandra chinezească (cel mai mare amfibian din lume) și somnul gigant Mekong (pe cale de dispariție), care poate crește până la doi metri lungime.

 

River Safari

 

La River Safari sunt două tipuri de plimbări cu barca: Amazon River Quest și Cruise Reservoir.

Amazon River Quest este o plimbare cu barca de 10 minute, care permite vizitatorilor să vadă animale care trăiesc de-a lungul marginilor râului Amazon. Acestea includ jaguarul, tapirul brazilian și capybara.

 

River Safari

 

Am plătit un bilet extra (parcă era în jur de 5 dolari singaporezi / adult şi 3$ / copil intre 3-12 ani); nu au voie copiii sub 1,06 m, femeile însărcinate şi persoanele în scaune cu rotile.

 

River Safari

 

Reservoir Cruise este o plimbare cu barca la 15 minute cu barca de-a lungul pitorescului Upper Seletar Reservoir.

 

River Safari

 

În Squirrel Monkey Forrest am fost împrejmuiţi de aceşti mici locatari ce au venit, curioşi, până aproape de noi.

 

River Safari

 

 

Informaţii şi tips-uri utile pentru o vizită la River Safari:

 

Program de vizitare: zilnic, între orele 10.00 a.m. – 7.00 p.m. (ultima intrare la 6.30 p.m.)

Adresă: 80 Mandai Lake Road Singapore 729826

Cum ajungi acolo: Pe site-ul oficial (click) sunt mai multe variante, depinde de buget și comoditate.

 

River Safari

 

Preţuri (în Singapore dollars):

Bilet acces River Safari: 30$/adult şi 20$/copil

Tip: Noi am luat bilet combinat 4-Park Admission la toate cele 4 parcuri din portofoliul WRS (Singapore Zoo, River Safari, Night Safari şi Jurong Bird Park) cu tariful de 78$/adult şi 58$/copil. A inclus acces o singură dată în fiecare parc, în maxim 7 zile de la data biletului (primei vizite) şi a fost mult mai convenabil ca preţ decât toate cele 4 bilete adunate.

 

River Safari

 

Dacă planifici bine vizita şi ţii cont de orele tururilor speciale ghidate (verifică website-ul oficial pentru orele actuale – River Trails), vizita ta devine cu adevărat de neuitat. In acest moment, tururile speciale ghidate au loc astfel:

River Wonders – zona Rivers of the World, orele 10.15 a.m. si 2.00 p.m.

Squirrel Monkey Forest – zona Wild Amazonia, orele 12.00 p.m. si 5.10 p.m.

Manatee Exhibit – zona Amazon Flooded Forest, orele 12.15 p.m. si 5.30 p.m.

 

Sper că găseşti util și ușor de parcurs articolul nostru. Dacă da, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, contul de Instagram şi să dai share articolului.

 

Citește și Cu copiii la Singapore Zoo, grădina zoologică numărul #1 din Asia sau Jurong Bird Park, Singapore, cel mai mare paradis al păsărilor din Asia!

Galerie foto

Distribuie articolul

Comentarii