Blog

Jurnalul călătoriilor şi activităţilor Familiei Hai Hui

50.868 km sau 71 de ore de zbor – Retrospectiva călătoriilor noastre cu copiii în 2017

28 decembrie 2017
De suflet

Distribuie articolul

Se poartă bilanțurile de sfârșit de an, pe plan profesional sau personal, bifarea unui check list, dacă vreți. Fiind primul an de family travel blogging, nu puteam să trecem cu vederea acest trend și să nu facem (și noi) retrospectiva călătoriilor noastre cu copiii în 2017.

Nu au fost multe, dar au fost însemnate, ni le-am dorit și planificat chiar cu un an înainte (unele).

 

Retrospectiva calatoriilor cu copiii in 2017

Zborurile noastre în 2017

 

01 – 21 Februarie 2017 : Australia – Noua Zeelandă

 

In Ianuarie 2016 făceam rezervare și plăteam avans pentru croaziera de vis cu Celebrity Solstice în Australia – Noua Zeelandă,  am scris despre croaziera în sine, dar și despre porturile de pe traseu.

Sumarul croazierei (click pe link pentru descrierea fiecărui tur) a fost acesta: Sydney (Australia) – Melbourne (Australia)Fiordurile Neozeelandeze (cruising)Dunedin (Noua Zeelandă) – Akaroa (NZ) – Wellington (NZ) – Tauranga (NZ) si Te Puia – Bay of Islands (NZ) – Auckland.

 

Pohutu Geyser, Te Puia, Noua Zeelanda

 

La etajul 88 al Eureka Skydeck, Melbourne, Australia

 

Sunt datoare și sper ca în vacanța aceasta de iarnă să ajung la zi cu recenziile pentru: Sydney, excursia de o zi la Blue Mountains și Fetherdale Wildpark, Akaroa, Wellington, Bay of Islands și Auckland.

 

Biletele de avion cu Qatar Airways către / de la Sydney, Australia, le-am rezervat și plătit prin Septembrie 2016 pentru plecare în Februarie 2017. Ultimele rezervate (prin Noiembrie – Decembrie 2016) au fost hotelurile la Sydney (Hotel Intercontinental, 3 nopți înaintea croazierei), o noapte în Auckland (după debarcare) și DoubleTree by Hilton Cairns (2 nopți după debarcarea la Auckland și zbor Auckland – Cairns), pentru excursia de vis la Marea Barieră de Corali.

Tot atunci am început să studiem și rezervăm tururile în fiecare port, în Sydney și împrejurimi, dar și în Cairns, la Barieră; în aceeași perioadă am depus online și actele pentru viza de Australia (care ne-a sosit la finalul lunii Decembrie 2016, copiilor le-a fost acordată viza instant, în decurs de o oră, adulților după vreo două săptămâni).

 

Cea mai tare experiență de familie experimentată anul acesta însă, tot în Februarie, a fost să facem snorkeling la Marea Barieră de Corali, pe coasta Queensland a Australiei. Am detaliat experiența de snorkeling, dar am completat cu preferințele noastre (Top Picks) și sfaturi pertinente (10 Smart tips).

 

Snorkeling la Marea Bariera de Corali

 

Glass bottom boat tour la Marea Bariera de Corali

 

 

26 Mai – 04 Iunie 2017 : Dubai, E.A.U.

(Atlantis the Palm și Dubai Parks and Resorts)

 

Ca să vedeți situație, rezervările de avion și biletele emise în Ianuarie 2017 pe oferta speciala a Fly Dubai erau pentru…. Colombo, Sri Lanka!

Ne-am răzgândit pe ultima sută de metri, cu vreo 2 săptămâni înainte de plecare am renunțat la Sri Lanka, ne-am gândit la copii și ce ar fi însemnat un circuit activ pentru ei , chiar dacă nouă, adulților, ne-ar fi plăcut.

Am rezolvat cu Fly Dubai modificarea destinației de zbor și am rămas pe Dubai, chiar am primit un voucher valoric pentru zboruri ulterioare (suma achitată pentru biletele pe Sri Lanka era putin peste 1500 Euro, noile zboruri la Dubai au făcut vreo 800 Euro, plus penalizarea, am mai primit vreo 400 de Euro pe voucher, pe care îl putem folosi ulterior).

De ce am ales destinația asta?

 1. Eram legați deja de biletele de avion deja cumpărate.
 2. Deși fusesem cu copiii cu 1 an înainte la Dubai, am vrut să stam la vestitul Atlantis și să ne bucuram de parcul acvatic, acvariu și toate facilitățile de acolo, așa că am rezervat 4 nopți cu demipensiune.
 3. Tocmai se inauguraseră parcurile tematice din cadrul Dubai Parks & Resorts, am combinat vacanța de relaxare cu distracția.

 

Aquaventure Waterpark, Atlantis The Palm

 

Am povestit pe blog  despre vacanța noastră din 2017  în Dubai, cu articole dedicate:

 

Lost Chambers, un acvariu cu o poveste, la Atlantis the Palm

 

 

Bucurie mare

 

 

Smurfs Village, Motiongate Dubai

 

 

30 Iunie – 02 Iulie 2017 : Ferma de sub Penteleu

 

Ferma de sub Penteleu e un colţ de natură îmbinată cu tradiţie, un loc pe care am vrut neapărat să îl cunoască şi băieţii, vitregiţi de faptul că nu au o „ţară” unde să meargă, nu au bunici în provincie sau un loc unde să îşi petreacă vacanţele de vară, aşa cum mi le petreceam eu, în mijlocul naturii şi al copiilor, de dimineaţa până seara.

 

Dupa ce au cosit, merg sa hraneasca animalele.

 

Relaxare la râu

 

20 – 21 Iulie 2017 & 12 – 14 August: ținutul Haferland

 

In Iulie am primit prima invitație pentru un press trip în zona Haferland, despre care nu știam mai nimic. Rezultatul press trip-ului au fost Două zile de vis în Haferland, descrierea Casei de oaspeți Tabaluga din Roades și o atracție profundă pentru Criţ,  Casa Kraus și istoria sașilor în România. Si pentru lichiu!

 

Mesendorf, plimbare cu caruta

In carute colorate trec romanii!

 

 

Atracție care ne-a făcut să ne întoarcem în intervalul 12 – 14 August la festivalul efectiv al Săptămânii Haferland.

 

 

 

22 – 27 Iulie 2017: Hotel Majestic, Jupiter

30 Iulie – 01 August 2017 : Hotel Carpathia, Sinaia

 

La sfârșitul lunii am rezervat câteva zile la Hotel Majestic din Jupiter pentru niște aerosoli și bălăceală în apa Mării Negre, după care am tras o fugă la  munte, la Hotel Carpathia din Sinaia , am urcat la Cota 2000 și am vizitat Peleșul.

 

hotel Carpathia

Ciubarul cu apa sarata

 

Sus, la Cota 2000

 

 

20 – 22 Octombrie 2017 / week-end în Râșnov și Bran

Am fugit apoi un weekend în zona Bran – Râșnov, ne-am cazat la minunata pensiune Casa Tolstoi și am făcut o vizită la Dino Parc și cetatea Râșnov, după care am povestit pe blog cum ni s-a părut. Suntem datori cu o recenzie a pensiunii Casa Tolstoi, pentru că tare bine ne-au făcut să ne simțim gazdele George și Andra.

 

cu copiii la DINO PARC

 

cu copiii la DINO PARC

 

 

 

27 Octombrie – 06 Noiembrie: Vacanța de toamnă în paradisul din Seychelles

 

În Ianuarie am cumpărat biletele de avion la ofertă specială a Qatar Airways, am avut atunci de ales între Seychelles şi Zanzibar. Am ales Seychelles şi bine am făcut, a fost o vacanţă de vis pentru familia noastră şi mi-am propus să demonstrez că aceste insule sunt family şi child friendly, nu numai perfecte pentru luna de miere sau cupluri.

Seychelles

De această priveliște am avut parte în rezervația naturală Fond Ferdinand, după ce am urcat mai mult de 500 de trepte printre faimoșii palmieri Coco de mer. Paradis sau nu?

 

Am scris despre insulele vizitate pe blog, puteți accesa link-urile de mai jos:

 

O poveste, doi copii, trei insule – excursia în insulele Cousin, Curieuse şi St. Pierre, Seychelles

Seychelles

Florin le arată băieților că a găsit un castravete de mare

 

Sanctuarul de pe insula Cousin, Seychelles – ghid de călătorie

Seychelles insula Cousin

 

Marine National Park și insula Curieuse, Seychelles

Seychelles

Copii la joacă în fața blocului. Neah, pe o plajă incredibilă de pe insula Curieuse, Anse St. Jose, unde am avut BBQ lunch și am făcut o drumeție să vedem țestoasele gigant.

 

Urmează articolele despre insulele La Digue, Praslin și Mahe și recenziile despre cele două opțiuni de cazare în Seychelles.

 

Seychelles

În depărtare, lângă insula care se vede în fundal, am făcut snorkeling și am văzut o mulțime de pești colorați și mulți arici de mare

 

Concluzii la retrospectiva călătoriilor Familiei Hai Hui pe 2017:

 

 • 10 zboruri internaționale (din care 8 cu Qatar), 71 de ore și 15 minute de zbor, 50.868 km parcurși cu avionul;
 • 4 țări străine, din care 3 noi (în EAU mai fusesem);
 • 4 continente (Europa, Africa, Asia și Oceania);
 • primele fiorduri prin care am navigat (în Noua Zeelandă);
 • 42 zile – călători în străinătate, 20 de zile – călători în Romania;
 • o croazieră de 12 nopți în Oceania;
 • prima experiență de snorkeling (la Marea Barieră de Corali), repetată în Seychelles;
 • 5 insule vizitate în Seychelles;
 • 3 parcuri tematice (Legoland si Motiongate Dubai, Dino Parc Râșnov), 2 parcuri acvatice (Aquaventure Waterpark de la Atlantis și Legoland Waterpark de la Dubai Parks & Resorts), 1 acvariu (Lost Chambers);
 • o mulțime de animale cu care am intrat în contact (de la căprițe și vaci la Ferma de sub Penteleu, la koala, canguri și wombat în Australia, pești multicolori, arici de mare, castraveți de mare la Marea Bariera de Corali și în Seychelles, fire shrimps, steluțe de mare și delfini la Dubai).

 

Mai important decât toate acestea, după călătoriile cu copiii din 2017 am rămas cu amintiri de familie pe care le vom prețui toți, cu cunoștințe despre locurile deosebite vizitate și momente frumoase pe care nu ni le poate lua nimeni și care ne îmbogățesc spiritul și mintea. 

 

Travel is the only thing you buy that makes you richer!

 

Seychelles

Anse Source D’Argent, La Digue

 

Pentru 2018 avem planuri multe și frumoase, rămâne doar să vedem cum le punem în practică astfel încât copiii să nu lipsească (prea mult) de la școală.

 

In încheiere, te invit să lași un comentariu la acest articol cu retrospectiva călătoriilor tale pentru 2017, ce ai vizitat, ce ți-a plăcut în mod deosebit, poate ne inspirăm unii de la alții.

Sau, de ce nu, unde îți propui să ajungi în 2018?

 

Sper că găseşti util și ușor de parcurs articolul nostru. Dacă da, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, contul de Instagram  sau canalul de YouTube şi să dai share articolului.

Distribuie articolul

Comentarii