Blog

Jurnalul călătoriilor şi activităţilor Familiei Hai Hui

Top 12 atracții de vizitat cu copiii în Dubai

8 ianuarie 2018
Destinaţii

Distribuie articolul

Dubai a devenit o destinație preferată de multe familii de români pentru o vacanţă, motiv pentru care am întocmit un top de 12 atracții de vizitat cu copiii în Dubai (pentru a le vedea pe toate aveți nevoie de o vacanţă de minim o săptămână, ca să nu fie obositor pentru copii).

 

Ca şi în cazul Singapore, un oraş pe care îl iubim şi în care am reveni oricând, Dubai este un oraş child şi family-friendly, în care am fost de nenumărate ori în cuplu (cu serviciul) şi de trei ori cu copiii (în vacanţă, în 2014, 2016 şi 2017).

 

Citește și articolul despre Top 12 atracții de văzut cu copiii în Singapore.

 

I-am întrebat pe băieţii noştri ce le-a plăcut cel mai mult în Dubai, în cele trei vizite anterioare, cea mai recentă fiind în vara lui 2017.

 

Iată clasamentul făcut de copii, în ordinea preferinţelor şi amintirilor lor:

 

 

#1 de vizitat cu copiii în Dubai: Dubai Parks and Resorts

 

Zona Dubai Parks & Resorts, din care fac parte parcurile tematice Legoland Dubai, Legoland Water Park, Motiongate și Bollywood Dubai, este relativ nouă, parcurile de distracţie sunt date în funcţiune la finalul anului 2016, hotelul în care am stat, Lapita Hotel Resort s-a deschis abia în Ianuarie 2017.

Dubai Parks & Resorts este situată la jumătatea drumului între Dubai și Abu Dhabi, noi am făcut cam o oră cu mașina din zona Palm Jumeirah. Poţi vizita fugitiv, parcurile, într-o excursie de o zi, însă este păcat să ajungi acolo și să nu stai măcar 2 zile, sa le explorezi pe îndelete.

 

 

Am povestit pe blog  despre vacanța noastră din 2017  în Dubai, cu articole dedicate:

Parcului tematic LEGOLAND Dubai;

 

Dubai

 

Legoland Dubai

 

Parcului – surpriză MOTIONGATE Dubai;

 

Motiongate Dubai

 

Motiongate Dubai

 

Recenzie hotel Lapita din cadrul Dubai Parks & Resorts.

 

Lapita Hotel Dubai

 

Costurile diferă, în funcţie de câte parcuri doriţi să vizitaţi şi ce tip de bilet doriţi, de la 175 AED pentru acces la Bollywood o zi, 235 AED pentru acces într-un singur parc pentru o zi, 285 AED acces două parcuri pentru o zi, 495 AED acces toate parcurile pentru 2 zile, până la abonament anual la toate parcurile pentru 525 AED. Preţuri pe persoană.

Copiii sub 3 ani nu plătesc intrarea.

Pentru orele de acces în parcuri, vă rog să accesaţi înainte de călătorie programul de pe site-ul oficial, acesta diferă în funcţie de sezon: Park Hours

Mai multe pe site-ul oficial.

 

 

 

#2 de vizitat cu copiii în Dubai: hotelul Atlantis The Palm Jumeirah, cu Aquaventure Waterpark si Lost Chambers

 

 

În 2016 am cumpărat acces la parcul acvatic Aquaventure pentru o zi şi ne-a plăcut atât de mult încât în 2017 ne-am rezervat un sejur cu cazare, demipensiune, acces inclus la Aquaventure şi Lost Chambers în fiecare zi de şedere, la Atlantis The Palm.

 

Atlantis Dubai

 

A fost o experienţă unică, am povestit pe larg despre vacanța cu copiii la Atlantis The Palm Dubai, am completat apoi cu descrierea experiențelor din lumea pierdută – acvariul  The Lost Chambers și din parcul acvatic Aquaventure.

 

Aquaventure Dubai

 

Pentru oaspeţii hotelului accesul la parcul acvatic este inclus în cazare, pentru vizitatorii de zi preţul este: 225 AED pentru copii sub 1.2 m, 275 AED / copil peste 1.2 m sau adult, copiii până în 2 ani intră gratuit.

Dacă doriţi un bilet combinat Aquaventure + Lost Chambers,  vă costa 355 AED / adult şi 295 AED / copil.

Mai multe pe site-ul oficial.

 

Dubai

 

 

 

#3 de vizitat cu copiii în Dubai: Desertul într-un safari cu 4×4

 

 

„Dune bashing” sau „desert safari” înseamnă o aventură cu un vehicol 4×4 (Toyota Land Cruiser, de obicei, ranforsat) pe dunele din deşert, tur ce durează, în general, de la ora 3.30 p.m. până la ora 9.30 p.m.

Este o experienţă super tare, noi am făcut-o şi în Abu Dhabi (dunele sunt mai înalte şi senzaţiile mai puternice acolo), iar când am fost cu copiii am rugat şoferul să fie mai puţin agresiv în manevre. Le-a plăcut maxim!

 

Desert safari Dubai

 

Sunt incluse următoarele activități:
– Transfer de la / la hotel din orice punct din Dubai;
– Turul prin deșert de-a lungul drumului Al Awir – Dune Bashing;
– 20-30 de minute de safari prin deşert (se urcă cu maşina şi se coboară de pe dunele de nisip);
– Plimbare cu cămila;
– Spectacol de dans din buric şi cu foc;
– Tatuaje provizorii cu Henna (picturi realizate de un artizan);
– shisha;
– cafea arăbească (gahwa) și curmale proaspete;
– Băuturi răcoritoare nelimitate, cafea de ceai şi apă minerală;
– Cina bufet B.B.Q (alimente vegetariene disponibile, la cerere).

Băuturile alcoolice (da, aici se pot găsi) se cumpără suplimentar la faţa locului, la fel şi alte activităţi precum sand skiing sau quad bike.

 

Henna Tattoo Dubai

 

Nu se recomandă copiilor sub 3 ani, femeilor însărcinate şi persoanelor vârstnice.

Preţurile variază în funcţie de operatorul turului, între 60 – 80 USD / persoană.

Top 10 Safari Tours with prices

 

 

 

 

#4 de vizitat cu copiii în Dubai: plaja publică de lângă Jumeirah (JBR beach)

 

 

Există posibilitatea să plăteşti şi să intri pe una din plajele private (Jumeirah Beach sau Marina Beach), dar există o plajă frumoasă publică, accesibilă oricui, nisipul e fin şi apa caldă, toalete şi cabine de schimb.

În aceeaşi zonă (Jumeirah Corniche) exista facilităţi de alergare (pista de 14 km), baruri cu sucuri, îngheţată şi burgeri.

Mai multe: JBR beach

 

Beach Dubai

 

 

#5 de vizitat cu copiii în Dubai: Cel mai înalt turn din lume, Burj Khalifa și experiența At the Top

 

 

Burj Khalifa este cea mai înaltă clădire construită vreodată de om, măsurând 828 m înălțime. Este punctul central de atracţie din zona Dubai Mall, vizibil de la marginea oraşului din orice punct.

Deţine multiple recorduri mondiale înregistrate:

 • Cea mai înaltă clădire din lume
 • Cea mai înaltă structură free-standing din lume
 • Cel mai mare număr de etaje din lume
 • Cel mai înalt nivel ocupat din lume
 • Cea mai mare punte de observaţie în aer liber din lume
 • Lift cu cea mai lungă distanţă de călătorie din lume

Temperatura în vârful turnului este cu 6 grade mai mică decât la bază.

Dacă vrei să urci şi să vezi priveliştea de sus, ai face bine să îţi rezervi experiența At The Top în avans, online, pe site-ul lor, îţi alegi ziua şi intervalul orar în care vrei să vizitezi şi plăteşti mai puţin decât la faţa locului.

Mai multe aici: At The Top, Burj Khalifa

Burj Khalifa Dubai

 

 

#6 de vizitat cu copiii în Dubai: The Dubai Fountains

 

Un spectacol captivant ce include apă, muzică și lumini, în centrul orașului, lângă Dubai Mall,  Fântâna din Dubai este cea mai înaltă fântână din lume. Cu o lungime de peste 900 ft – echivalentul a peste două terenuri de fotbal – Fântâna din Dubai este situată pe Lacul Burj de 30 de acri și apele sale „dansează” pe o selecție de melodii diferite. Fântâna are un design unic, format din cinci cercuri de dimensiuni diferite și două arcuri și oferă duze puternice de apă care aruncă jetul de apă până la înălțimi impresionante.

Dubai

Credit foto: dubaifountain.info

 

Apele fântânii dansează pe o coregrafie dintr-o gamă largă de melodii, de la muzică clasică la contemporană, internaţională sau arăbească. Când funcționează, fântâna împinge peste 22.000 de galoane de apă în aer în orice moment.

Programul show-urilor
După amiază, zilnic (cu excepția zilei de vineri) 1:00 pm și 1:30 pm

După-amiază în zilele de vineri: 13:30 și 14:00

Seara, zilnic, între orele 6:00 – 11:00 p.m., la fiecare 30 de minute

Spectacolul fântânii durează cât o melodie (3-5 minute) la fiecare 30 de minute, e puzderie de oameni, dar e un spectacol grandios.

Mai multe aici: The Dubai Fountain

 

Dubai Mall

 

 

#7 de vizitat cu copiii în Dubai: Dubai Mall (Kidzania, Dubai Aquarium & Underwater Zoo, Dubai Ice Rink)

 

In Dubai Mall poți petrece lejer 1 zi întreagă fără să faci prea multe. Mall-ul este absolut imens, ca să ajungi dintr-o parte in alta ai nevoie de indicatoare și timp.

KIDZANIA este un centru educational interactiv ce oferă copiilor și părinților lor un mediu educațional sigur, unic și foarte realist, care permite copiilor cu vârste între patru și șaisprezece ani să facă ceea ce le vine în mod natural, jucând roluri, prin imitarea activităților adulților în viața reală.

Copiii au „locuri de muncă” și fie sunt plătiți pentru munca lor (ca pompier, medic, ofițer de poliție, jurnalist, cosmetician etc.), fie plătesc pentru cumpărături sau pentru a se distra. Centrul de educație interioară este un oraș construit la scară pentru copii, complet, cu clădiri, străzi asfaltate, vehicule, o economie funcțională și destinații recunoscute sub forma unor „unități” sponsorizate și marcate de branduri multi-naționale și locale.

KidZania oferă, de asemenea, o zonă separată pentru copiii mici să se joace într-un mediu sigur și angajat.

Preturile încep de la 160 AED / copil pentru acces toată ziua.

Mai multe aici: KidZania.

 

Dubai

 

 

DUBAI AQUARIUM & UNDERWATER ZOO

Deși orice vizitator al Dubai Mall poate vedea fără să plătească vreun bilet de intrare parte din acvariul din Mall, vizita nu e completă fără acces la tunelul din interiorul acvariului și nu numai.

Rezervorul de 10 milioane de litri din Dubai Aquarium, situat la nivelul parterului din Dubai Mall, este unul dintre cele mai mari acvarii suspendate din lume (are o lungime de 51 de metri, o lățime de 20 de metri și o înălțime de 11 metri).

Acesta găzduiește mii de animale acvatice din peste 140 de specii. Peste 300 de rechini și pisici de mare trăiesc în acest rezervor, incluzând cea mai mare colecție de rechini Sand Tiger din lume.

Preturile incep de la 100 AED / persoana, adult sau copil peste 3 ani și includ:

 • New Meet & Greet Area
 • Aquarium Tunnel
 • Underwater Zoo
 • Behind the Scenes tour
 • Underwater Observatory

Mai multe aici: Dubai Aquarium

 

Dubai

Un rechin dragut

 

 

#8 de vizitat cu copiii în Dubai: Dubai Marina

 

 

Dubai Marina este un cartier construit pe o suprafață flotantă, structura a fost construită de către o firmă de dezvoltări imobiliare numită Ymaar Properties din Emiratele Arabe Unite. Zona are peste 200 de clădiri foarte înalte și câțiva zgârie-nori, precum Dubai Marina Towers, The Marina Torch, Infinity Tower, Princess Tower, Number One Dubai Marina, Marina Terrace, Le Reve și Horizon Tower, având o suprafață de 4.9 milioane m², include 40 de turnuri rezidențiale și hoteliere ale Jumeirah Beach Residence.

Este o zonă superbă seara, când toate clădirile sunt iluminate, există o zonă de promenadă şi multe, foarte multe restaurante şi terase cu specific divers.

Mai multe: Dubai Marina

 

Dubai Marina

 

 

#9 de vizitat cu copiii în Dubai: Souk Madinat

 

 

Varianta modernă a unui souk (bazar) tradițional, această piață arabă populară în mod sigur nu va dezamăgi. Parte din fermecătorul complex Madinat Jumeirah, souk-ul se dezvăluie în alei nesfârșite, pline de suveniruri arabeşti. Lăsați-vă cuceriți de aromele unice, de lampioanele strălucitoare, de mirodeniile înmiresmate și de suvenirurile artizanale. Cu siguranță veți găsi amintirile perfecte de luat acasă!

 

Dubai

Credit foto: Jumeirah.com

 

Souk-ul este deosebit de frumos pe timp de noapte, iar numeroasele restaurante și cafenele diverse vă vor satisface, fără îndoială, toate poftele culinare. Este chiar și un canal navigabil pe care veți putea fi transportați cu abra la oricare dintre hotelurile din zonă.

Aici, totul este imagine, muzică și aromă. Nu uitați să încercați diversitatea de restaurante și cafenele. Este chiar și un canal navigabil pe care veți putea fi transportați cu abra de la suk la hotelurile din zonă, înconjurate de grădini somptuoase.

Mai multe aici: Souk Madinat

 

 

#10 de vizitat cu copiii în Dubai: Wild Wadi Waterpark & Dubai Zoo

 

 

Situat în fața uimitorului Burj Al Arab, Wild Wadi oferă 30 de ride-uri și atracții pentru întreaga familie. Wild Wadi este un parc acvatic cu decoruri în tematica unei povești despre Juha, un personaj cunoscut din folclorul arăbesc.

Tobogane de tot felul, loc de joacă acvatic pentru copii, Flood River pe care plutesc colace, parcul este situat în apropierea Jumeirah Hotel, ai cărui oaspeți au intrare gratuit la parcul acvatic.

 

Wild Wadi Dubai

 

Prețul biletului de intrare la Wild Wadi Waterpark:

Admitere generală adult sau copil cu înălțime de 1.1 metri sau mai mare: 320 AED pe persoană

Admitere generală copil cu înălțime mai mică de 1,1 metri: 270 AED pe persoană

Rezervați online pentru a economisi AED 50 pe site-ul oficial.

 

Wild Wadi Dubai

 

De la Wild Wadi se ajunge, pe jos, în 5-10 minute la Dubai Zoo, care nu e cine ştie ce, dar merită vizitat dacă sunteţi în zonă cu copiii. Este o grădină zoologică mică, biletul de intrare era extrem ieftin (ceva de genul 2 AED)

Dubai Zoo este deschisă vara de la ora 10:00 la 06:00, de la 1 martie până la sfârșitul lunii octombrie, iar pe timp de iarnă, de la ora 10:00 la 17:30 (de la începutul lunii noiembrie până la sfârșitul lunii februarie). Este închisă în fiecare marți.

Taxe de intrare : 2 AED de persoană, copiii sub 2 ani nu plătesc, nici persoanele cu nevoi speciale

 

 

#11 de vizitat cu copiii în Dubai: Dubai Miracle Garden

 

În mod tradițional, datele de deschidere a Dubai Miracle Garden sunt după cum urmează: de la mijlocul lunii noiembrie până la mijlocul lunii mai, când temperatura nu este chiar ridicată, fiind confortabilă pentru flori și plante. Grădina este închisă în timpul verii și jumătate din toamnă, datorită temperaturii extrem de calde în aceste luni.

Grădina este deschisă întotdeauna în Ianuarie, Februarie, Martie și Aprilie. Acestea sunt cele mai bune luni pentru vizitarea expozițiilor sale.

Site-ul oficial spune că prețul biletului de intrare pentru adulți și copii de 12 ani este de 45 AED, copiii între 2 – 12 ani plătesc 35 AED, iar copiii cu vârste mai mici de 2 ani, precum și persoanele cu dizabilități, pot vizita grădina gratuit.

Programul de lucru al parcului: de la 9 am la 9 pm în timpul săptămânii și de la 9 am la 11 am în timpul weekend-ului (vineri şi sâmbătă ).

 

Dubai Miracle Garden

Credit foto: Dubai Miracle Garden

 

#12 de vizitat cu copiii în Dubai: IMG Worlds of Adventure

 

 

Este singura atracție din listă pe care (încă) nu am vizitat-o, nici în cuplu, nici cu copiii, însă am auzit numai de bine despre cel mai mare parc de distracții situat în întregime în interior.

IMG Worlds of Adventure promite vizitatorilor din întreaga lume patru zone de aventură epice într-o singură locație. Două dintre cele patru zone reprezintă branduri de renume mondial, Cartoon Network și MARVEL, în timp ce zonele IMG Boulevard și Zonele Lost Valley – Dinosaur Adventure sunt concepte originale create de Grupul IMG.

 

IMG Worlds Dubai

 

IMG Worlds of Adventure acoperă o suprafață imensă, având capacitatea de a întâmpina mai mult de 20.000 de vizitatori pe zi; parcul este dotat cu o gamă unică de roller-coastere, bazate pe personajele populare Cartoon Network, MARVEL Super Heroes și dinozauri.

Cu siguranță nu îl vom  mai rata la o vizită ulterioară.

Informații despre parc și preturi pe site-ul oficial.

 

Atlantis The Palm Dubai

Zipline la Atlantis The Palm

 

Dubai

Desert safari Dubai

Sper că găseşti util și ușor de parcurs articolul nostru. Dacă da, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, contul de Instagram  sau canalul de YouTube şi să dai share articolului.

Galerie foto

Distribuie articolul

Comentarii