Blog

Jurnalul călătoriilor şi activităţilor Familiei Hai Hui

English is a life skill – ne-au demonstrat-o copiii noștri în America (și un mic CONCURS pentru voi)

6 septembrie 2022
Advertoriale

Distribuie articolul

La începutul lunii iunie am fost într-o deplasare în SUA, despre care nu am apucat să povestim încă, dar revenim sigur cu detalii picante din cel mai distractiv stat pentru familiile cu copii, Florida. Invitați fiind (noi, adulții) să participăm la cel mai mare târg de turism din America, IPW, ca jurnaliști internaționali de travel, cu vreo două săptămâni înainte de plecare am decis să luăm, totuși, și copiii cu noi.

 

 

Da, urma să avem un program bine stabilit de întâlniri bilaterale (marketplace) cu diferiți operatori din turismul american, să participăm la activitățile pregătite pentru presă în timpul zilei și seara (press brunch, pre tour, recepții de deschidere și închidere, vizitarea târgului cu standurile expoziționale), la care nu ar fi avut acces copiii. Dar eram, totuși, în Orlando, capitala distracției din America (și când spun asta, enumăr doar patru parcuri de distracție tematice din Disney World – Hollywood Studios, Magic Kingdom, Epcot, Animal Kingdom,  două din lumea Universal – Universal Studios și Islands of Adventure, Sea World, nenumărate parcuri acvatice, I-Drive cu ale sale atracții, etc.).

 

 

Planul de acasă

 

Dar ce vor face copiii singuri când noi avem treabă și participăm la întâlnirile și recepțiile oficiale?

Sunt mari, au 12 și 13 ani, se vor descurca singuri. Cel mult rămân în cameră și se uită la filme, se joacă pe telefon, citesc.

Da, am avut încredere să îi lăsăm singuri într-o țară străină, timp de câteva ore, pentru că știm că avem copii cuminți, care se descurcă dacă au nevoie de ceva.

 

Ce au făcut însă băieții când au fost singuri în camera de hotel?

 

Și-au pregătit singuri micul dejun (la americani micul dejun nu e inclus, de obicei, în tariful de cazare, iar dacă îl cumperi de la hotel este foarte, foarte scump, poate ajunge și la 120 dolari + taxe pentru o familie de 4 (iar la 12 și 13 ani copiii plătesc preț întreg). Să plătim aproape 150 dolari pe zi ca băieții să mănânce cereale cu lapte? Hell, no!

Și atunci am preferat să ne facem aprovizionarea de la un supermarket de lângă hotel, cu strictul necesar pentru micul dejun (cereale, lapte, șuncă și cașcaval feliate, legume, fructe) și am burdușit frigiderul din cameră.

Și-au făcut sandvișuri, au mâncat singuri ce au vrut.

Au decis de capul lor când să meargă la piscina hotelului, după ce i-am condus noi cu o zi înainte să vadă unde este localizată și cum se face accesul (cu cartela de cameră).

S-au bălăcit, s-au dat pe tobogane, au plutit pe „lazy river” și i-am găsit alături de o gașcă de copii americani când am terminat noi treaba.

 

 

În serile când am fost plecați la evenimentele oficiale de deschidere și închidere (care țineau câteva ore bune), au coborât împreună la micul restaurant / cafeterie / magazin din holul hotelului (Gourmet Marketplace) și și-au comandat de mâncare și de băut (pizza, sucuri, burger, hot dog), au pus nota pe cameră și nu au rămas flămânzi.

 

 

English is a life skill, într-adevăr!

 

Toate acestea au fost posibile pentru că ei au dobândit în ultimii ani două abilități esențiale pentru copiii secolului XXI: încredere în sine și cunoașterea limbii engleze la nivel conversațional excelent.

Dintotdeauna în călătoriile noastre alături de ei, copiii sunt cei care se bagă în seamă cu străini foarte ușor, încep conversații și prietenii care durează peste ani (și acum suntem prieteni cu o familie din Miami, pe care copiii au „agățat-o” cu comportamentul lor natural și discuțiile în limba engleză pe un vas de croazieră, prin 2015). Au o lejeritate în exprimare și gândire pe care noi, adulții, nu o avem.

 

 

Ei gândesc deja în limba engleză, noi trebuie să traducem în minte și apoi să rostim vorbele.

Au contribuit la formarea acestei abilități toate cursurile de limba engleză pe care le-au urmat de-a lungul anilor, încă din perioada preșcolară, dar și călătoriile alături de noi, în toată lumea. În ultimii ani băieții au urmat cursurile Cambridge la prietenii noștri de la FLYING COLOURS, cărora le mulțumim pentru că ne sunt mereu aproape și alături de care am pregătit un mic concurs pentru copiii voștri.

 

CONCURS: Premiu – un loc la un curs Cambridge online pentru anul de studiu 2022 – 2023, în valoare de 3.960 RON

 

 

Concursul este public, se desfășoară pe pagina de Facebook Familia Hai Hui și este destinat copiilor cu vârstă între 11-14 ani, încadrați la grupele KET sau PET după evaluarea inițială de către profesorii Flying Colours.

Data de start a concursului este 06 Septembrie 2022, ora 08.00. Dată limită pentru înscriere va fi 11 Septembrie, ora 23.59. După această dată, nu vor fi admise alte înscrieri la actualul concurs.

Câștigătorul va fi desemnat cu ajutorul commentpicker.comla finalizarea înscrierilor – în ziua de 12 Septembrie 2022, ora 17.00, in cadrul unei postari live pe Facebook.

Puteți citi regulamentul complet al concursului aici: Regulament.

Examenele Cambridge KET si PET echivalează testul de limba engleză ce trebuie promovat pentru admiterea la clasele a 9-a Bilingv Engleza, iar despre diferitele categorii de examen Cambridge am scris aici: Experiența noastră la cursurile de engleză Flying Colours, nivele examen Cambridge, echivalare

 

 

Cum îl poate ajuta Flying Colours pe copilul tău să se pregătească pentru un examen Cambridge?

Cursurile Cambridge de pregătire pentru examenele de engleză urmează 4 pași:

  1. îmbogățirea vocabularului, a structurilor de gramatică și a celor 4 abilități necesare în învățarea limbii engleze: vorbit, scris, citit și ascultat
  2. familiarizarea cu structura examenului de engleză potrivit, folosind manuale și materiale ce respectă formatul examenelor Cambridge. Totodată, înveți și exersezi tehnici și trucuri de abordare a probelor de examen
  3. susținerea unei pretestari de examen cu materiale oficiale Cambridge, Flying Colours fiind Centru Oficial de Pretestare pentru Examenele Cambridge
  4. parcurgerea a cel puțin 6 teste specifice examenului pentru care te pregăteșți.

În urma evaluării de nivel de la începutul cursurilor Cambridge, ei decid dacă este nevoie să parcurgi cei 4 pași sau doar o parte din ei. Trecerea de la un nivel / examen la altul se face în aproximativ 2 ani.

 

Despre Flying Colours am mai scris aici: Cea mai importantă aptitudine a copilului tău îi va determina viitorul – care crezi că e asta?

Sper ca informațiile oferite să îți fie de folos, voi reveni cu feedback la finalul cursurilor băieților, ei sunt acum la nivelurile B1 Preliminary PET (Andrei) și B2 First FCE (Ionuț), în acest an școlar vor da examenele Cambridge de nivel, iar dacă iau peste 140 de puncte, li se va echivala acest certificat Cambridge cu proba la limba engleză de la bacalaureat.

Succes la concurs, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, grupul de Facebook Călătorii cu copii, contul de Instagram şi să dai share articolului, dacă ţi-a plăcut, desigur! 

 

Galerie foto

Distribuie articolul

Comentarii